Nurseli İdiz Kimdir? Biyografisi

Nurseli İdiz
Nurseli İdiz, 6 Ekim 1960 yılında İstanbul'da doğdu. Babası İskeçe göçmeni Faruk Nafiz Çamlıbel, annesi Deniz Çamlıbel ise Kırklarelilidir. Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü ve Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü mezunu olan sanatçı, 1981'de AST'ta çalışarak sanat hayatına başladı. Ankara ve İstanbul Devlet Tiyatroları'nda ve İstanbul Şehir Tiyatroları'nda görev yaptı.

Nurseli İdiz, halen Tiyatro İstanbul kadrosunda olup, sinema ve dizi filmlerde rol alıyor.

Filmografisi

2013 Romantik Komedi 2 : Bekarlığa Veda
2013 Bensiz
2012 Harem - Mozaikli Valide Sultan
2009 Güneşi Gördüm
2009 Ömre Bedel
2007 Kartallar Yüksekte Uçar - Hanımağa
2006 Can
2005 O Şimdi Mahkum
2005 Ahududu
2005 Bir Varmış Bir Yokmuş
2005-2006 Şöhret

2004 Şeytan Sofrası
2003 Bir Yıldız Tutuldu
2003 Serseri Aşıklar
2002 Baldız Geliyorum Demez
2002 Kınalı Kar
2002 Mumya Firarda

2001 90-60-90
2001 Cinlerle Periler
2001 Dünya Varmış
2001 Benim İçin Ağlama
2000 Borsa
2000 Baykuşların Saltanatı
2000 Beyaz Yalanlar
2000 Delikanlı
2000 Şarkıcı

1999 Asansör
1999 Salkım Hanımın Taneleri
1999 Kahpe Bizans
1999 Rüzgar Gülü
1998 Mercan Kolye

1995 Böcek

1994 Çözülmeler
1993 Kız Kulesi Aşıkları / Hera İle Leandros
1990 Karartma Geceleri

1989 Geçmiş Bahar Mimozaları
1987 Gece Yolculuğu

Nurseli İdiz Ödülleri

7. Ankara Film Festivali, 1995, En İyi Kadın Oyuncu Çözülmeler
7. Sadri Alışık Ödülleri, 2002, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Şarkıcı
16. Siyad Türk Sineması Ödülleri, 1994, En İyi Kadın Oyuncu Çözülmeler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder