Nurseli İdiz Kimdir? Biyografisi

Nurseli İdiz
Nurseli İdiz, 6 Ekim 1960 yılında İstanbul'da doğdu. Babası İskeçe göçmeni, annesi ise Kırklareli'lidir. Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü ve Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü mezunu olan sanatçı, 1981'de AST'ta çalışarak sanat hayatına başladı. Ankara ve İstanbul Devlet Tiyatroları'nda ve İstanbul Şehir Tiyatroları'nda görev yaptı.

Nurseli İdiz, 1994 yılında Tarık Akan ile oynadığı Çözülmeler filmindeki Nihal rolü ile 16. Siyad Türk Sineması Ödülleri ve 7. Ankara Film Festivalinde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü. 2002 yılında Şarkıcı filmindeki rolü ile Sadri Alışık En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü aldı.


Nurseli İdiz, 2015 ve 2016'da çekilen İlişki Durumu Karışık ve devamı olan İlişki Durumu Evli dizilerinde Berk Oktay, Seren Şirince, Serenay Aktaş ve Anıl İlter ile birlikte rol aldı.

Filmografisi

2016 İlişki Durumu Evli - Mediha
2015 İlişki Durumu Karışık - Mediha
2014 Ankara'nın Dikmeni - Dilek
2013 Romantik Komedi 2 : Bekarlığa Veda - Ender
2013 Bensiz - Seda
2012 Harem - Mozaikli Valide Sultan
2009 Güneşi Gördüm
2009 Ömre Bedel
2007 Kartallar Yüksekte Uçar - Hanımağa
2006 Can
2005 O Şimdi Mahkum
2005 Ahududu
2005 Bir Varmış Bir Yokmuş
2005-2006 Şöhret

2004 Şeytan Sofrası
2003 Bir Yıldız Tutuldu
2003 Serseri Aşıklar
2002 Baldız Geliyorum Demez
2002 Kınalı Kar
2002 Mumya Firarda

2001 90-60-90
2001 Cinlerle Periler
2001 Dünya Varmış
2001 Benim İçin Ağlama
2000 Borsa
2000 Baykuşların Saltanatı
2000 Beyaz Yalanlar
2000 Delikanlı
2000 Şarkıcı - Samiye

1999 Asansör
1999 Salkım Hanımın Taneleri
1999 Kahpe Bizans
1999 Rüzgar Gülü
1998 Mercan Kolye - Belkıs

1995 Böcek - Binnur

1994 Çözülmeler - Nihal
1993 Kız Kulesi Aşıkları / Hera İle Leandros
1990 Karartma Geceleri

1989 Geçmiş Bahar Mimozaları
1987 Gece Yolculuğu
Previous
Next Post »