Okan Yalabık Kimdir? Biyografisi

Okan Yalabık
Okan Yalabık, 13 Aralık 1978 yılında İstanbul'da doğdu. Balıkesirli bir ailenin çocuğu olan Okan Yalabık, Maçka İlköğretim okulundan mezun olduktan sonra Şişli Terakki ve Sakıp Sabancı liselerinde okudu.

1993 yılında Cengiz Deveci'yi kendi lisesinde çalıştırıcılığa davet ettirerek ve Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu'nun kurulmasına önayak olmuştur. Birçok amatör grupta çeşitli görevler üstlendi. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi devlet konservatuarı tiyatro bölümünü kazandı. 

Okan Yalabık, 1998 yılından beri Kenter Tiyatrosu’nda Martı, Nükte, Sırça Kümes, İnishmorelu Yüzbaşı oyunlarında rol aldı.

Tiyatroya devam ederken birçok dizi ve filmde ufak rollerde oynayan Okan Yalabık, ilk başrolünü 2003 yılında Gamze Özçelik ile birlikte Serseri adlı dizide oynadı.

2006-2008 yılları arasında yayınlanan Hatırla Sevgili adlı dizide Beren Saat, Cansel Elçin ile rol alan Okan Yalabık, devam dizisi olan Bu Kalp Seni Unutur mu? dizisinde de rol aldı. 

2011-2012 döneminde Muhteşem Yüzyıl adlı dizide Pargalı İbrahim Paşa rolünü başarı ile canlandırdı.

Okan Yalabık, Annemin Yarası filminde ki Mirsad rolü ile 22. Sadri Alışık Ödülleri Kapsamında Ayhan Işık Özel Ödülüne layık görüldü.

Okan Yalabık, son olarak Vatanım Sensin adlı tarihi dizide William Charles Hamilton karakterini canlandırıyor.

Filmografisi

2017 Masum - Tarık
2016-2017 Vatanım Sensin - William Charles Hamilton
2015 Tereddüt - Umut
2015 Seddülbahir 32 Saat - Cevat Paşa
2015 Annemin Yarası - Mirsad
2015 Analar ve Anneler - Komiser Aygan
2011-2013 Muhteşem Yüzyıl  - Pargalı İbrahim Paşa
2010 Av Mevsimi - Çömez Hasan
2010 Peşpeşe  - Kaan
2009 Güz Sancısı - Suat

2009-2010 Bu Kalp Seni Unutur Mu? - Kerim Yılmaz Sipahioğlu / Necdet Aygün
2007 Mavi Gözlü Dev
2006 İlk Aşk - Rasim

2006-2008 Hatırla Sevgili  -
2006 Kabuslar Evi : Hayal-i Cihan - Burak/Cihan
2005 Çapkın : Bora Onur - Özgür
2005 Sensiz Olmuyor - Can

2005 Büyü - Cemil
2005 Sen Ne Dilersen

2004 Avrupa Yakası
2003 Serseri  - Ömer
2003 Çaylak  - Evren

2002 Kolay Para - Güven
2002 Gülüm  - Serhat
2002 Yıldızların Altında  - Engin
2002 Zeybek Ateşi  - Kerem)
2002 İki Arada  - Acar
2001 Aşkım Aşkım - Tarkancan
2001 Çifte Bela - Acar
1999 Yılan Hikayesi - Komiser Tayfun

1998 Kanal Ğ - Bedri
1994 Kaygısızlar
Previous
Next Post »