Okan Yalabık Kimdir? Biyografisi

Okan Yalabık
Okan Yalabık, 13 Aralık 1978 yılında İstanbul'da doğdu. Okan Yalabık, 1993 yılında Cengiz Deveci'yi kendi lisesinde çalıştırıcılığa davet ettirerek ve Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu'nun kurulmasına önayak olmuştur. Birçok amatör grupta çeşitli görevler üstlendi. 1997 yılında İst. Üniversitesi devlet konservatuarı tiyatro bölümünü kazandı. 

Okan Yalabık, 1998 yılından beri Kenter Tiyatrosu’nda ile ‘Martı’, ‘Nükte’, ‘Sırça Kümes’, ‘İnishmorelu Yüzbaşı’ oyunlarında rol aldı.
Bir diğer taraftan da ‘Gülüm’,’ Kolay Para’ adlı sinema filmlerinde ve `Yılan Hikayesi`, `Serseri` ve `Hatırla Sevgili` adlı tv dizilerinde rol aldı. 

Okan Yalabık, ayrıca Uncharted 3 oyununun Türkçe dil seçeneğinde ana karakter Nathan Drake'i seslendirmiştir.

Okan Yalabık, Son olarak Muhteşem Yüzyıl adlı dizide Pargalı İbrahim Paşa rolüne can verdi. Dizide rol gereği boğulmak suretiyle öldürüldü ve 82. bölümde diziden ayrıldı.

Filmografisi

Sinmea

Av Mevsimi - (Çömez Hasan) - 2010
Peşpeşe  - Kaan - 2010
Güz Sancısı - (Suat) - 2009
Mavi Gözlü Dev - 2007
İlk Aşk - (Rasim) - 2006
Büyü - (Cemil) - 2005
Sen Ne Dilersen  - 2005
Başyapıt (Kısa Film)  - 2003
Kolay Para - (Güven)
Gülüm  - Serhat - 2002

Dizi

Muhteşem Yüzyıl  - (Pargalı İbrahim Paşa) - (2011-2013)
Bu Kalp Seni Unutur Mu? - (Kerim Yılmaz Sipahioğlu/Necdet Aygün) - (2009-2010)
Hatırla Sevgili  - 2006/2007/2008
Kabuslar Evi - (Burak/Cihan) - 2006
Çapkın : Bora Onur - (Özgür) - 2005
Sensiz Olmuyor - (Can) - 2005
Avrupa Yakası - (Konuk) - 2004
Serseri  - (Ömer) - 2003
Çaylak  - (Evren) - 2003
Yıldızların Altında  - (Engin) - 2002
Zeybek Ateşi  - (Kerem) - 2002
İki Arada  - 2002
Aşkım Aşkım - (Tarkancan) - 2001
Çifte Bela : (Acar) - 2001
Yılan Hikayesi - (Komiser Tayfun) - 1999
Kaygısızlar

Tiyatro

Bayrak : Berkun Oya Tiyatro Krek - 2008
39 Basamak : John Buchan/Patrick Barlow - Kent Oyuncuları - 2007
Kumarbazın Seçimi : Patric Marber - Kent Oyuncuları - 2005
Inishmore'lu Yüzbaşı : Martin McDonagh - Kent Oyuncuları - 2003
Nükte : Margaret Edson - Kent Oyuncuları - 1999
Martı : Anton Çehov - Kent Oyuncuları - 1998
Previous
Next Post »