Pınar Öğün Kimdir? Biyografisi

Pınar Öğün
Ayşe Pınar Öğün Alabora, 20 Ağustos 1984 yılında Ankara'da doğdu. Pınar Öğün, Çerkez kökenlidir. 2002'de girdiği Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden 2006 yılında mezun oldu. 2006-2008 yılları arasında Londra Müzik ve Dramatik Sanatlar Akademisi'nde profesyonel oyunculuk eğitimi gördü. Bu süre içinde İngiltere'de tiyatro oyunlarında oynadı.

İlk olarak Atıf Yılmaz'ın son filmi olan 2004 yapımı Eğreti Gelin'de Nazlı karakterini canlandıran Pınar Öğün, Bunun dışında Maya adlı bir başka uzun metrajlı film ile çeşitli kısa metrajlı filmlerde rol alan Öğün, reklam ve seslendirme çalışmaları da yaptı. 

Pınar Öğün, 19 Kasım 2009 tarihinde  oyuncu Mehmet Ali Alabora ile evlendi.

2010'da yayınlanmaya başlayan ve Türkan Saylan'ın yaşamını konu alan Türkan dizisinde Saylan'ı canlandırdı.

2013 yılında Meltem Arıkan ile birlikte Artı Bir TV'de Cadı Kazanı adlı televizyon programını sundu.

Filmografisi


2004 Eğreti Gelin - Nazlı 

2004 Hayalet - Ayça
2008 Resurrecting the Street Walker - Rosa 

2009 Ayna - Nazlı 
2010 Türkan - Türkan Saylan
Previous
Next Post »