Salih Tozan Kimdir? Biyografisi

Salih Tozan
Salih Tozan, 1914 yılında Balıkesir'de doğdu. Türk sinema tarihinin ilk oyuncularından olan Salih Tozan, sanat yaşamına 1933 yılında "Raşit Rıza Tiyatro Topluluğu"'nda başladı. Avni Dilligil Tiyatrosu, Muammer Karaca Tiyatrosu, İstanbul Şehir Tiyatroları gibi topluluklarda çeşitli rollerde yer aldı. 1950 yılında kamera karşısına geçerek sinemaya adım atan sanatçı, siyah beyaz dönemin sevilen karakterleri arasında oldu.


Salih Tozan, 16 Şubat 1963 yılında siroz hastalığından dolayı hayatını kaybetti.

Günümüzde Salih Tozan'ın doğduğu il olan Balıkesir'de adına açılmış bir kültür merkezi bulunmaktadır. Konser, seminer, tiyatro vs etkinlikler burada halka sergilenir.


Tiyatro (Bazıları)

Şeytan Arabası
Ceza Kanunu
Cibali Karakolu
Anna Frank’ın Hatıra Defteri

Filmografisi

Aşk Hırsızı - 1963
Çapkın Hırsız - 1963
Rahmetler Yağarken - 1963
Genç Kızların Sevgilisi - 1963
İki Kocalı Kadın - 1963
Dikmen Yıldızı - 1962
Küçük Beyefendi - 1962
Allah Seviniz Dedi - 1962
Aşk Güzeldir - 1962
Aşk Orada Başladı - 1962
Günahsız Aşıklar - 1962
Acı Ve Tatlı - 1962
Bir Milyonluk Macera - 1962
Damat Beyefendi - 1962
Gönül Ferman Dinlemez - 1962
Beş Hikaye - 1962
Kayıp Kız Ayla - 1962
Sevgiliye Söz Verdim - 1962
Zorla Evlendik - 1962
Bir Çiçek Üç Böcek - 1962
Akasyalar Açarken - 1962
Kiralık Koca - 1962
Aşka Kinim Var - 1962
Dikenli Gül - 1961
Çılgın Aşk - 1961
Hatırla Sevgilim - 1961
Gönülden Gönüle - 1961
İki Yetime - 1961
Benim Küçük Meleğim - 1961
Biz İnsan Değil miyiz - 1961
Unutamadığım Kadın - 1961
Şoför Ahmet - 1961
Şafakta Buluşalım - 1961
Ümitsiz Kapı - 1961
Oy Farfara Farfara - 1961
Sevdalı Efe - 1961
Sabırtaşı - 1961
Suçlu Aşıklar - 1961
Özleyiş - 1961
Külkedisi - 1961
Sonbahar Yaprakları - 1961
Avare Mustafa - 1961
Tatlı Bela - 1961
Otobüs Yolcuları - 1961
Ayşecik - 1960
Ayşecik Şeytan Çekici - 1960
Can Mustafa - 1960
Mahallenin Sevgilisi - 1960
Kırık Çanaklar - 1960
Gece Ve Gündüz - 1960
Satın Alınan Adam - 1960
Kanlı Sevda - 1960
Köyde Bir Kız Sevdim - 1960
Izdırap Çocuğu - 1960
Dostluklar Yaşadıkça - 1960
Kanlı Firar - 1960
Cici Katibem - 1960
Balıkçının Kızı Gülnaz - 1959
Cilalı İbo Ve Tophane Gülü - 1959
Aşkın Acıları - 1959
Üç Kızın Hikayesi - 1959
Üç Arkadaş - 1958
Beni Şafakta Vurdular - 1957
Lejyon Dönüşü - 1957
Kahpe Kurşun - 1957
Kara Çalı - 1956
Yedi Köyün Zeynebi - 1956
Kadifeden Kesesi - 1956
Curcuna - 1955
Kanlı Nigar - 1955
Yaban Kız - 1954
Evlat Acısı - 1954
Nasreddin Hoca Ve Timurlenk - 1954
Şarlo İstanbul'da - 1954
Bulgar Sadık - 1954
Hoşgör, Boşver, Aldırma - 1953
Eğlence Bülbülleri - 1953
Çifte Kavrulmuş - 1953
Kanlı Para - 1953
Mahallenin Namusu - 1953
Bergama Sevdalıları - 1952
Edi İle Büdü - 1952
Yıldızlar Revüsü - 1952
Yüzbaşı Tahsin - 1950
Çakırcalı Mehmet Efe - 1950
Oğlum İçin - 1950
Previous
Next Post »