Biyografi Ara

Şebnem Paker Kimdir? Biyografisi

 

Şebnem Paker
Şebnem Paker, 1973 yılında İstanbul'da doğdu. Şebnem Paker, 1992 ve 1996 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Klasik Gitar Bölümü'nde eğitim gördü. 1996 yılında Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi Şan Bölümü'nü kazanan Paker, aynı yıl Eurovision Şarkı Yarışması'na Beşinci Mevsim adlı parça ile katıldı ve 12. oldu.

Şebnem Paker, 1997 yılında ise Grup Etnik ile birlikte, müziği Levent Çoker'e ve sözleri Mehtap Alnıtemiz'e ait Dinle adlı parça ile 3. olarak Türkiye'nin o zamana kadar ki  Eurovision'daki en iyi derecesini elde etmiş oldu.

1998 Yılında, Eurovision Şarkı Yarışması için gönderilecek Çal adlı parça ile katıldıysa da, jüri tarafından Tarkan Tüzmen'in seslendirdiği "Unutamazsın" adlı parça yarışmada Türkiye'yi temsil etti.

1998 yılında TRT'nin düzenlediği Ulusal Final'de bir kez daha yarışarak her geçen sene Eurovision'da daha başarılı bir sonuç elde etme düşüncesini dile getirdi. Ancak kullandığı etnik Türk enstrümanları ile bezeli ve hareketli ezgisi ile Avrupalı dinleyicilerin de ilgisini çekebileceği düşünülen "Çal" isimli parçayla hedeflediği başarıyı elde edemeyerek, o sene Türkiye'yi temsil etme hakkını kazanamadı. Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi Şan Bölümü'nden 2000 yılında mezun oldu.
Şebnem Paker Kimdir? Biyografisi Şebnem Paker Kimdir? Biyografisi Biyografistan Şebnem Paker , 1973 yılında İstanbul'da doğdu. Şebnem Paker, 1992 ve 1996 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı ... 4.5 5

Hiç yorum yok: