Şeniz Kurultay Kimdir? Biyografisi

Şeniz Kurultay
Şeniz Kurultay,  9 Şubat 1977 yılında Ankara'da doğdu. TED Ankara Koleji ve Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu olan Şeniz Kurultay, Müjdat Gezen Sanat Merkezi, Şahika Tekand Studio Oyuncuları ve SAKM'de oyunculuk eğitimi aldı.

Şeniz Kurultay, ilk olarak 2003 yılında Hayat Bilgisi dizisinde hemşire rolü ile ekran karşısına çıktı. Sonraki yıllarda Ödünç Hayat, İlk Aşkım ve Sıla gibi dizilerde rol alan Şeniz Kurultay, Hamdi Alkan'ın yönettiği Arka Sıradakiler dizisinde Mine Hoca karakteri ile tanındı.

Şeniz Kurultay, 2011 yılında Sende Gitme dizisinde Zeynep Salihoğlu karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2016 Sen Benim Herşeyimsin
2012 Çanakkale 1915 - Hemşire
2011 Sen de Gitme - Zeynep Salihoğlu
2007-2009 Arka Sıradakiler - Mine Öğretmen
2006 Sıla
2006 İlk Aşkım
2005 Ödünç Hayat - Zeynep
2003 Hayat Bilgisi - Hemşire

Previous
Next Post »