Şeyla Halis Kimdir? Biyografisi

Şeyla Halis
Şeyla Halis, 13 Ocak 1977 yılında İstanbul'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi'nin Devlet Konservatuarı Piyano bölümünden mezun olan Şeyla Halis, oyunculuk eğitimi için Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde eğitim aldı.

Şeyla Halis, Haldun Dormen Tiyatrosu ve Tiyatro Kılçık gibi birçok tiyatro'da oyunculuk yaptı. Tiyatro oyunculuğu dışında dizi ve sinema filmlerinde de roller aldı.

2004-2007 yılları arasında yayınlanan; Melek Baykal, Çağla Şikel, Alişan, Müjdat Gezen, Zeki Alasya, Özkan Uğur ve Serhat Özcan gibi isimlerle birlikte Cennet Mahallesi dizisinde Menekşe karakterini 119 bölüm boyunca canlandırdı.

2009 yılında popüler komedi dizisi Akasya Durağı'nda Hediye karakterini oynayan Şeyla Halis, 2011 yılında Vücut isimli sinema filminde canlandırdığı Semiha karakteri ile 18. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Şeyla Halis, kendisi gibi oyuncu olan Bekir Çiçekdemir ile 2010 yılında evlendi.

Son olarak 2012-2015 döneminde yayınlanan Birol Güven'nin senaryosunu yazdığı, Zengin Kız Fakir Oğlan dizisinde Meryem karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2012-2015 Zengin Kız Fakir Oğlan - Meryem
2011 Vücut - Semiha
2010 Yahşi Cazibe - Fikriye Taşkın
2009 Akasya Durağı - Hediye
2008 Görgüsüzler - Oynak Balina Menekşe
2008-2009 Yol Arkadaşım - Meserret
2004-2007 Cennet Mahallesi - Menekşe
2002 Hastayım Doktor
2002 Reyting Hamdi - Şeyla
2000 Yedi Numara

2000 Hiç Yoktan Aşk
2000 Dadı

1999 Yılan Hikayesi

1995 Sokaktaki Adam
Previous
Next Post »