Biyografi Ara

Sine Büyüka Kimdir? Biyografisi

 

Sine Büyüka
Sine Büyüka, 12 Nisan 1983 yılında İstanbul'da doğdu. Şansal Büyüka'nın kızıdır. MEF Lisesi mezunudur. Koç Üniversitesi Uluslararası Iliskiler bölümünü bitirdi. Üniversite radyosunda DJ'lik, Sosyal Aktiviteler Kulübü'nde basınla ilişkiler görevini, Uluslararası Ilişkiler Kulübü'nün de ortak kurucu üyeliği ve sekreterliğini yaptı.

Sine Büyüka, Digiturk'te içerik bölümünde çalışmış; Moviemax, Dizimax, Comedymax'lere dizi ve film alımlari yaptı.

Sine Büyüka, Londra'da Central St Martins'de ‘design and management’ kursunu tamamladı, Cosmopolitan'da ve InStyle dergilerinde stil editörlüğü görevini üstlendi.

Sine Büyüka, NTV'de Gece-Gündüz programında kültür-sanat muhabirliği yaptı. Francis Ford Coppola, Chris Cornell, Tori Amos, R.E.M., Elbow, James, Joe Satriani, Franz Ferdinand, Albert Hammond Jr., Air, I am Kloot, Beastie Boys, Beirut, the Magic Numbers, Evanescence, Datarock, the National, of Montreal, Groove Armada, the Kooks, Friendly Fires, Kings of Leon, Kaiser Chiefs gibi isimlerle röportajları yayınlandı.

Sine Büyüka, Billboard dergisinde yazarlık yaptı. Röportajları Roll dergisinde ve Vatan, Hürriyet, Sabah gibi gazetelerde kullanılmıştır.

Sine Büyüka, Kuruluşundan itibaren NTV Spor kanalında ve NTV’de spor spikerliği yapmaktadır. Yaz dönemlerinde Futbol Tatilde programını sunmuştur. 2010 sezonunda İbrahim Kutluay'la birlikte 'Sahaya Çık' isimli programı yapmıştır. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda muhabirlik ve spikerlik görevlerini üstlenmiştir. 2010-11 yayın döneminde Euroleague'de Kaan Kural ve İbrahim Kutluay ile birlikte maç önü-maç sonu yayınlarını yürüttü. İbrahim Kutluay ile birlikte Euroleague, Caner Eler ve İsmail Şenol ile birlikte Eurobasket programlarını yaptı.

Sine Büyüka, Çok iyi derecede Ingilizce ve Fransızca bilmektedir.

Sine Büyüka, NTV Spor Radyo’da 'Sine'yle 45 dakika' programını yapmıştır. Çarşamba akşamları saat 22.00'de Radyo Eksen'de 'Untitled' isimli bir radyo programı vardır. Müzikle ilgilenmektedir ve Oyuncak Adam adlı bir klibi bulunuyor.
Sine Büyüka Kimdir? Biyografisi Sine Büyüka Kimdir? Biyografisi Biyografistan Sine Büyüka Hayatı, Sine Büyüka Biyografi, Sine Büyüka Nereli ve Kaç Yaşında, Sine Büyüka Hakkında Bilgi Sine Büyüka , 12 Nisan 1983 yılında İstanbul'da doğdu. Şansal Büyüka 'nın kızıdır. MEF Lisesi mezunudur. Koç Üniversitesi Uluslara... 4.5 5

Hiç yorum yok: