Talat Bulut Kimdir? Biyografisi

Talat Bulut
Talat Bulut, 23 Mart 1956 yılında Kars'ın Sarıkamış ilçesinde doğdu. Ankara Kurtuluş Lisesi'ini bitiren Talat Bulut, Hacettepe Üniversitesi, Elektronik Mühendisliği bölümünde okurken 2. sınıfta yarıda bırakıp, 1975 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'nda Dimitrov adlı oyunda sahneye çıkarak tiyatroya başladı.

Uzun süre AST bünyesinde çalışan sanatçı, bir dönem Türk sinemasının üretkenliğinin azaldığı süreçte etkinliklerine ara verdi. Kaliteli filmlerde oynamayı tercih etti.

1979 yılında Türkan Şoray ile birlikte rol aldığı ''Hazal'' filmi ile sinemaya başlayan Talat Bulut, birçok film ve dizide rol aldı. Ayrıca bazı filmlerde seslendirmeler de yaptı.

Talat Bulut, 2014 yılında Mahsun Kırmızıgül'ün senayosunu yazıp, yönettiği, ''Mucize'' filminde Şenay Gürler, Seda Tosun ve Sinan Bengier ile birlikte rol aldı.

Filmografisi

2015 Göç Zamanı - Yılmaz
2014 Mucize
2009 Kasaba - Mümtaz
2007 Mutluluk
2007 Annem
2005 Saklambaç
2003 Aşk Olsun
2000 Melekler Evi
2000 Abuzer Kadayıf
2000 Köçek
1995 Cemile Ve Umudun Masalı
1994 Manisa Tarzanı
1988 Herşeye Rağmen
1987 Kurtar Beni
1986 Prenses
1986 Son Urfalı
1986 Su
1986 Yapayalnız
1986 Yunus Emre
1985 Kurbağalar
1985 Kuyucaklı Yusuf
1984 Fidan
1984 Karanfilli Naciye
1984 Firar
1983 Derman
1982 Göl
1982 Çayda Çıra
1982 Yaşamak Seninle Güzel
1981 Yılanı Öldürseler
1980 Beni Böyle Sev
1979 Hazal


Tiyatro

1979 Tak-Tik : Bertolt Brecht - Ankara Sanat Tiyatrosu
1977 Akıllı Hayvanlar : (Ahmet Tünel) - Ankara Sanat Tiyatrosu
1977 Sakıncalı Piyade : (Uğur Mumcu) - Ankara Sanat Tiyatrosu
1976 Komün Günleri : (Bertolt Brecht) - Ankara Sanat Tiyatrosu
1976 İşçi : (Ömer Polat) - Ankara Sanat Tiyatrosu
1975 Aladaglı Mino : (Ömer Polat) - Ankara Sanat Tiyatrosu
1975 Nereye Payidar : (Bilgesu Erenus) - Ankara Sanat Tiyatrosu
1974 Dimitrof : (Hedda Zinner) - Ankara Sanat Tiyatrosu
1974 Ana : (Maksim Gorki) - Ankara Sanat Tiyatrosu


Previous
Next Post »