Tayanç Ayaydın Kimdir? Biyografisi

Tayanç Ayaydın
Tayanç Ayaydın, 7 Ağustos 1979 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokulu Özel Doğa kolejinde okudu. Daha sonra Tercüman Lisesi ve İstek Vakfı Lisesinde okudu. Mimar Sinan Tiyatro bölümünü 2001 yılında bitirdi. 

Tayanç Ayaydın, Komedi Dram Tiyatro Topluluğu, Stüdyo Drama ve Alchera Tiyatro Topluluğu'nda oynadı.

5 Temmuz 2011 tarihinde oyuncu, Bulut Köpük ile evlenen Tayanç Ayaydın, 4 ay sonra boşandı.

Tayanç Ayaydın, 2014 yılında ''Zeytin Tepesi'' adlı dizide Aslıhan Gürbüz ile başrolü paylaştı.

Filmografisi


2014 Zeytin Tepesi - Tarık Karatay
2013 Aşk Kırmızı - Ferhat
2009-2013 Sakarya-Fırat - Uzman Jandarma Osman Kanat
2009 Büşra - Yaman
2009 Ey Aşk Nerdesin? - Evlilik terapisti Serdar
2009 11'e10 kala
2008 Aşk Yakar - Selim
2007 Pazar - Bir Ticaret Masalı - Mihram
2006 Sıla - Abay
2004 Kalbin Zamanı - Genç Cemil
2004 Ziyaret
2004 Aliye - Kahraman
2004 Gece Yürüyüşü


Tayanç Ayaydın Ödülleri

2008 Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Pazar - Bir Ticaret Masalı)
2008 Locarno Film Festival En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Pazar - Bir Ticaret Masalı)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder