Biyografi Ara

Tayfun Talipoğlu Kimdir? Biyografi

 

Tayfun Talipoğlu
Tayfun Talipoğlu, 1962 yılında Kars'ta doğdu. İlkokulu Malatya Şeker İlkokulu ve Eskişehir Yunus Emre İlkokulu'nda okudu. Ortaokulu Eskişehir'de, liseyi Ankara Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1983 yılında mezun oldu.

Tayfun Talipoğlu, Siyasi görüşleri nedeniyle kaymakam yapılmadı ve bu süreçte kargoculuk, Ankara düğün salonlarında ve pavyonlarında orkestra solistliği gibi birçok değişik iş yaptı. Milliyet Gazetesi'nde muhabir olarak başladığı gazetecilik yaşamına önce Star1'de, sonra ATV'de haber muhabiri olarak devam etti.

Tayfun Talipoğlu, 1995 yılından itibaren önce ATV'de, 1999'dan beri de NTV'de Bam Teli programını hazırlayıp sunarak mesleğine devam etmektedir. Takvim, Yeni Yüzyıl, Cumhuriyet ve T.C. Resmî Gazete gazetelerinde köşe yazarlığı da yapan Talipoğlu evli ve bir çocuk babasıdır.

Seyyah ve Bam Teli Yol Müzikleri adlı şiir ve türkü kasetleri de olan Tayfun Talipoğlu, Haziran 2008'den itibaret TRT-1 de Bam Teli programının yanı sıra ''Nasılsınız'' isimli bir tartışma programı vardır. Aynı zamanda Türkiye'e Unicef'in ve Unicef Türkiye Milli Komitesi'nin ortak karar alarak atadığı tek Unicef İyi Niyet Elçisidir. UNİCEF'e birçok katkıda bulunmuştur. 23 Nisan 2000'de 10 dernek yararına yürüttüğü barış kampanyasıyla başladı bu çalışmaları.

2011 yılında Tv8'de Bamteli adlı programına yeniden başlayan Tayfun Talipoğlu, 2012 yılında Bingöl’de yapılan Şehr-i Göl isimli konutların reklam filminde rol aldı.

Tayfun Talipoğlu Kitapları

Benim Yolum
Ne Çoktular Ne Kadar Çocuktular
Eskiyen Yüzümün Yeni Gülümseyişi
Çoluk Çocuk Yazıları
Eşekle Gelen Aydınlık
Tayfun Talipoğlu Kimdir? Biyografi Tayfun Talipoğlu Kimdir? Biyografi Biyografistan Tayfun Talipoğlu Hayatı, Tayfun Talipoğlu Biyografi, Tayfun Talipoğlu Kitapları ve hakkında bilgi Tayfun Talipoğlu , 1962 yılında Kars'ta doğdu. İlkokulu Malatya Şeker İlkokulu ve Eskişehir Yunus Emre İlkokulu'nda okudu. Ortaoku... 4.5 5

Hiç yorum yok: