Tomris İncer Kimdir? Biyografisi

Tomris İncer
Tomris İncer, 16 Mart 1948 yılında Bulgaristan'da doğdu. 1974 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları kadrosuna giren Tomris İncer, çeşitli sinema filmleri, diziler ve özel tiyatrolarda oynadı.

1973 yılında Türkan Şoray'ın oynadığı, ''Azap'' filmi ile sinemaya başlayan Tomris İncer, son günlerine dek oyunculuğa devam etti.

2012-2013 döneminde Böyle Bitmesin adlı dizide Hümeyra karakterini canlandıran Tomris İncer, son olarak 2015 yılında yayınlanan Mehmet Aslantuğ ve Hande Doğandemir'in başroleri paylaştığı Racon adlı dizide Kenan'ın annesi karakterini oynadı.

Tomris İncer, bir süredir mücadele verdiği kanser nedeniyle 5 Ekim 2015 tarihinde İstanbul'da vefat etti.

Tomris İncer Ödülleri

1995 9. Adana Altın Koza Film Şenliği - En İyi Kadın Oyuncu - Aylaklar
2003 15. Ankara Uluslararası Film Festivali - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Çamur
2003 8. Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Gönlümdeki Köşk Olmasa
2004 8. Afife Jale Tiyatro Ödülleri - Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu - 3. Richard ve Medea


Filmografisi

2012-2013 Böyle Bitmesin - Hümeyra

2012 Mahmut ile Meryem
2010 Aşk ve Ceza
2006 Tramvay
2006 Binbir Gece
2005 Yedi Günah, Yedi Tepe, Bir Metropol
2003 Bir İstanbul Masalı - Nebile Arhan
2002 Aşk ve Gurur
2002 Gönlümdeki Köşk Olmasa
2002 Karşılaşma
2002 Çamur
2001 O da Beni Seviyor
1998 Bana Old and Wise'ı Çal
1997 Kuşatma Altında Aşk
1994 Aylaklar
1993 Tersine Dünya
1990 Gizli Yüz
1978 At Gözlüğü
1973 Azap - Hemşire

Tiyatro

2013 Öldün, Duydun mu? : Yiğit Sertdemir - Altıdan Sonra Tiyatro
2012 Gerçek Hayattan Alınmıştır : Yiğit Sertdemir - Altıdan Sonra Tiyatro
2010 Tehlikeli İlişkiler : Choderlos De Laclos - İstanbul Şehir Tiyatrosu
2010 İkiye Bölünen Vikont : İtalo Calvino - İstanbul Şehir Tiyatrosu
2010 Dünya'nı Ortasında Bir Yer : Özen Yula - İstanbul Şehir Tiyatrosu
2009 Divane Ağaç : Turgay Nar - İstanbul Şehir Tiyatrosu
2008 Leons ile Lena : Georg Büchner - İstanbul Şehir Tiyatrosu
2007 Ölümsüz Öykü : Karen Blixen - İstanbul Şehir Tiyatrosu
2006 Eskici Dükkanı : Orhan Kemal - İstanbul Şehir Tiyatrosu
2005 Çok Uzak : Carly Churchill - İstanbul Şehir Tiyatrosu
2003 Medea : Euripides - İstanbul Şehir Tiyatrosu
2001 3. Richard : William Shakespeare - İstanbul Şehir Tiyatrosu
2001 Kapıyı Aç : Krzysztof Choinski - İstanbul Şehir Tiyatrosu
Gölge Ustası - İstanbul Şehir Tiyatrosu
Canlı Maymun Lokantası : Güngör Dilmen - İstanbul Şehir Tiyatrosu
Altı Derece Uzak - İstanbul Şehir Tiyatrosu
Mikado'nun Çöpleri : Melih Cevdet Anday - İstanbul Şehir Tiyatrosu
Bahar Noktası : William Shakespeare - İstanbul Şehir Tiyatrosu


Previous
Next Post »