Biyografi Ara

Uğur Arslan Kimdir? Biyografi

 

Uğur Arslan
Uğur Arslan, 3 Ağustos 1972 yılında İstanbul'da doğdu. 1978 yılında İstanbul Karagümrük Muallim Naci İlköğretim Okulu'nda başladığı öğrenimini Orta Doğu Koleji'nde sürdürdü. Sakarya Üniversitesi Makine Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. İşe girdiği fabrikadan kısa sürede ayrılarak lise yıllarındaki sunuculuk ve spikerlik idealini gerçekleştirmek için Ak Radyo'da program sunuculuğu yapmaya başladı.

Bir süre sonrada Kanal 7 televizyonunda sunuculuk ve sonrasında program yapımcılığına başlayan Uğur Arslan, Bir yıl sunuculuk, spikerlik eğitimini aldıktan sonra Amerika'da New York Film Akademisi'nde yönetmenlik eğitimi gördü. Temmuz 1999'da New York'da ilk kısa filmini çekmeye başladıktan bir ay sonra askerlik görevini yapmak üzere Türkiye'ye döndü. Askerliğini İzmir Narlıdere'de yaptı.

Daha çok yazdığı ve seslendirdiği şiirleriyle tanınan Uğur Arslan, Kanal 7'de önceleri Ramazan aylarında yayınlanan, sosyal yardım içerikli Deniz Feneri adlı TV programını sunmaya başladı. Eski sinema oyuncusu İbrahim Uğurlu ile birlikte sunduğu program kısa sürede büyük ilgi görünce 1998 yılında aynı isimde "Deniz Feneri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği"ni kurarak Yönetim Kurulu Başkanlı'ğını yaptı. Kendi şiirlerini seslendirdiği çeşitli albümler çıkaran Uğur Arslan, FOX kanalının evlendirme programı Su Gibi programını Songül Karlı ile birlikte sunmaya başladı.

Uğur Arslan, 2012 yılında Star TV'de yayınlanmaya başlayan 'Benzemez Kimse Sana' adlı programda yarıştı.

Uğur Arslan, 2015 yılında yayınlanmaya başlayan Evleneceksen Gel adlı tv programını Seda Sayan ile birlikte sunmaktadır.

Albümleri

1999 Deniz Feneri
2000 Deniz Feneri 2 - Beni Tanırsın
2003 Deniz Feneri Şiirleri 3 - Kavuşursak Biteriz
2005 Biz Barışmayız Artık Deniz Feneri Şiirleri 4
Uğur Arslan Kimdir? Biyografi Uğur Arslan Kimdir? Biyografi Biyografistan Uğur Arslan Hayatı,Uğur Arslan Biyografi, Uğur Arslan Nereli ve Kaç Yaşında, Uğur Arslan hakkında bilgi Uğur Arslan , 3 Ağustos 1972 yılında İstanbul'da doğdu. 1978 yılında İstanbul Karagümrük Muallim Naci İlköğretim Okulu'nda başlad... 4.5 5

Hiç yorum yok: