Uğur Dündar Kimdir? Biyografisi

Uğur Dündar
Uğur Dündar, 1943 yılında İstanbul'da doğdu. Liseyi Vefa Lisesi'de tamamlayan Uğur Dündar, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'nden mezun oldu. 1970 yılında TRT tarafından açılan bir sınavı kazandı ve televizyon yapımcısı olarak çalışmaya başladı. ve Resmî Gazete yazarı oldu.

1970'te İngiltere'de BBC'nin Televizyonda Yapım-Yönetim kursuna katıldı. Türkiye'ye döndükten sonra TRT'de yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak değişik televizyon programlarına imza attı.

TRT'de 19 yılı aşkın süreyle çalıştı. 1986 yılında Hürriyet yazarı olan Uğur Dündar Türkiye'de araştırmacı televizyon gazeteciliğini başlatan kişidir.

1992 yılında Show TV'ye geçen Uğur Dündar, 1994 yılında Hürriyet, Aydın Doğan'a satılması ile 1995 yılında Show TV'ye veda edip Kanal D'ye geçti. 2000 yılında Show TV'ye geri dönüp Star TV'ye geçti. Star TV'de Haber Genel Yayın Yönetmeni oldu. ve Star TV'ye geçtikten sonra Star yazarı oldu. 2001 yılında ise Kiss TV ve Sabah Gazetesi'nde çalıştı. 2002 yılında atv'ye geçip tekrar Star TV'ye geçerek Star yazarı tekrar oldu. Ardından tekrar Kanal D'ye geçti. 2004 yılında CNN Türk ile ortak yayın yapmıştır.


2008 yılında Uğur Dündar son olarak Star Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürdü ve ana haber bülteni sundu. 2010 yılında yeniden Hürriyet'e çalıştı. Bugüne kadar sayısız programa imza atan Uğur Dündar haber programı Arena'nın genel yönetmenliğini yaptı. Yıllardır ülkenin gündemini takip eden Arena programıyla sayısız ödülün sahibi oldu.Uğur Dündar, 2011 yılında Star TV, Doğuş Grubu'na satıldıktan sonra Star TV'ye veda etti. Ayrıca İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi'nde "Televizyon Programcılığı" derslerinde lisansüstü hocalık yaptı.

2012 yılında kısa bir süre Milliyet'e geçti. sonrada arkadaşı Emin Çölaşan çalıştığı, Sözcü gazetesine geçti.

Uğur Dündar, Sözcü Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaktadır. Mart 2013'te başladığı Artı Bir'de kısa bir dönem ana haber bülteni sundu.


Uğur Dündar Kitapları

1995 Haramzade
 - (Haluk Şahin ile)
2006 Haramzadenin Dönüşü - (Haluk Şahin ile)
2010 İşte Hayatım
 - (Nedim Şener ile)
2012 İyi Uykular Sayın Seyirciler
2013 Yalandan Kim Ölmüş
 - (Orhan Baykal ile)

Filmografisi

1975 İşte Hayat
1999 Yılan Hikayesi
2000 Üvey Baba
2009 Benim Annem Bir Melek
2010 Dersimiz Atatürk


Çalıştığı Gazeteler

1970-Resmî Gazete
1970-1986: Resmî Gazete
1986-2000: Hürriyet
2000-2001: Star
2001-2002: Sabah
2002-Star
2010-2011: Hürriyet
2012-Milliyet
2012-Sözcü


Çalıştığı Televizyon Kanallar

1970 TRT
1970 BBC
1970-1992 TRT
1992-1995 Show TV
1993-1995 Cine5 (ortak yayın)
1995-2000 Eko Tv (ortak yayın)
1995-2000 Kanal D
2000-2001 Star TV
2001 Kiss TV
2002 atv
2002 Star TV
2002-2003 Süper Kanal (ortak yayın)
2002-2008 Kanal D
2004-2008 CNN Türk (ortak yayın)
2008-2011 Star TV
2011-2012 CNN Türk (ortak yayın)
Previous
Next Post »