Yaşar Alptekin Kimdir? Biyografisi

Yaşar Alptekin
Yaşar Alptekin, 10 Mart 1964 yılında Tekirdağ'un Şarköy ilçesinde doğdu. Şarköy Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul’a geldi. 1980 yılında mankenliğe başladı. 1981 yılında Günaydın gazetesinin düzenlemiş olduğu dans yarışmalarına katılarak birinci olmamış ama madalya kazanan Yaşar Alptekin, Hürriyet gazetesinin 1985 senesinde düzenlemiş olduğu, Halit Kıvanç'ın sunduğu yarışmaya katılarak “1985 yılı Fotoroman Kralı” seçildi.

Yaşar Alptekin'in Kamerayla ilk tanışması 1986 senesinde Yücel Çakmaklı’nın yönettiği ''Kuruluş'' isimli televizyon dizisinde Orhan Gazi rolünü oynamasıyla gerçekleşti. Yaşar Alptekin, 1986 yılında ''Kuruluş'' filminde oynadığında Türkiye'nin en popüler mankenlerinden biriydi ama bu dizi sayesinde oyuncu olarak da yıldızı parladı. Daha sonra, Halit Refiğ’in yönetmenliğini yaptığı “Teyzem” filminde Müjde Ar ile beraber oynadı.

Yaşar Alptekin,  dizilerde, sinema filmlerinde oynadığı rollerle hemen fark edildi. Daha sonra; Beyaz Bisiklet, Çağdaş Bir Köle, Lambada, Kara Sevda, Seni Seviyorum, Mavi Melek gibi birçok yapımda rol alan Yaşar Alptekin, Lambada filmiyle kült bir figür haline geldi.

Yaşar Alptekin, 1982 yılında askere gitti. Acemi birliğini bahriyeli olarak İskenderun’da yaptıktan sonra, İstanbul Sarıyer Orduevi’nde aşcı olarak askerliğini bitirdi.

Şöhret dağının zirvesindeyken, Gönül Yazar, Derya Arbaş, Neslihan Acar gibi ünlülerle ve genç manken meraklısı kadınlarla kısa süreli ilişkiler yaşadı.

Yaşar Alptekin, 2004 yılında Sakıp Sabancı'nın cenazesinden sonra eski yaşantısından uzaklaşıp kendisini ibadete verdi.

Eskiden favori mekanlarının gece kulüpleri, disko ve barlar olduğunu söyleyen Yaşar Alptekin şimdi Eyüp Sultan ve Aziz Mahmut Camilerinin yolunu tutuyor. Alptekin : " Öğle namazlarını Eyüp Sultan'da, Cumaları da Aziz Mahmut Hüdai Camii'nde kılıyorum. Türbeleri ziyarete gidiyorum" derken bir farklılığı da dile getirmeden edemiyor: ''Şimdi gerçek arkadaşlarla tanıştım''.

Yaşar Alptekin'in Suadiye’de Kızılderili diye kafesi vardı. Samanyolu Haber kanalında ''Sokak Çocukları'' isimli program hazırladı.

Yaşar Alptekin'in İlk eşi Nilgün Altınyay ile ile Paris’e bir defileye gittiğinde tanışmış, daha sonra da 1991 yılında evlenmişler 4 yıl evli kaldıktan sonra boşanmışlar. Bu evliliğinden Ayris adında bir kızı var.


Yaşar Alptekin Kitapları

Namazla Yeniden Doğdum
Kendime Bir İyilik Yaptım Hacca Gittim
Yaşar Alptekin ve İtirafları


Filmografisi

2016 Lanetli Anahtar
2013 Ana Kuzusu - Yaşar
2011 Bendeyar - Hasan
2007 Vatan Sağolsun - Yüzbaşı
2004 Mavi Rüya - Komiser Davut
2003 Serseri - Haluk Atakan
1999 Şahin
1997 Yasemin
1997 Böyle mi Olacaktı - Yusuf Tuna

1996 Cinayet Masası
1995 Fotoğraftaki Kadın
1989 Kanlarıyla Ödediler
1989 Lambada - Hakan
1989 Kara Sevda
1989 Samanyolu - Namık
1988 Herşey Güzeldi
1988 Salıncakta Üç Kişi
1988 Bir Yaz Yağmuru 
1988 Kıbrıs’ta Vuruşanlar
1987 Deli Gönlüm
1987 Beyaz Yaz
1987 Seni Seviyorum - Yaşar
1987 Kuruluş / Osmancık
1987 Umutların Ötesi - Mustafa
1987 Deli Gönlüm
1987 Teyzem
1987 Gençlik Yılları
1987 Yalnızlık Bir Şarkıdır - Tekin
1987 Eski Sevdalar Gibi
1986 Kuruluş - Orhan Gazi
1986 Mavi Melek - Karadağlı Şahin
1986 Beyaz Bisiklet
1986 Çağdaş Bir Köle
1984 Gizli Duygular
Previous
Next Post »