Yelda Reynaud Kimdir? Biyografisi

Yelda Reynaud
Yelda Kaymakçı Reynaud, 17 Ocak 1972 yılında Avusturya'nın Başkenti Viyana'da doğdu. Yelda Reynaud, Almanya'da ilk öğretimini gördü. Almanya'dan Mısır'a gitti.

Yelda Reynaud, Mısır'da 3 yıl kadar dalgıç eğitmenliği yaptıktan sonra, ABD'ye gitti. Burada 1 yıl kadar araştırma yapan Reynaud, daha sonra Fransa'ya yerleşerek, Paris'in en ünlü tiyatro okullarında 6 yıl eğitim gördü. Çeşitli tiyatrolarda dört yıl boyunca zaman zaman oynadı. Almanya, Türkiye, İsveç ortak yapımı olan, Yılmaz Arslan'ın Yara adlı sinema filminde başrol oynadı.


Yelda Reynaud, Yara filmindeki rolüyle Antalya Film Festivali'nde "En iyi kadın oyuncu" Altın Portakal ödülünü aldı. Hala eğitimi devam etmektedir. Akıcı olarak Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca konuşabilmektedir. Ayrıca orta derecede Mısır Arapçası, İtalyanca ve İspanyolca bilmektedir.

Yelda Reynaud, Özlem Düvencioğlu ile birlikte Başıbozuk Ltd.  adlı bir yapım şirketi kurdu. Başıbozuk ismini Tenten dergisi okurken gördü ve daha sonra "savaşta cephenin en önünde yer alan toplama, maaşsız Osmanlı ordusu" anlamına geldiğini öğrendi. Bu kelimeyi kendisiyle ilişkilendirip/özdeşleştirerek; şirkete bu adı verdi.


Filmografisi

2007 Parmaklıklar Ardında - Aliye Yalçın
2007 Ölümle Dans - Det. Catherine Pulliam
2007 Yaşamın Kıyısında - Emine
2005 Sessiz Gece - Reyhan
2004 Anlat İstanbul - Banu
2004 Hoş Geldin Hayat
2004 Yolda - Tezer Hanım
2004 Kasabanın İncisi – İnci
2004 Gece:11:45 – Zeynep
2003 Çamur – Ayşe
2002 Amnesia - Anais
2002 Sony-Fransa - Ticari Reklâm
2001 Roberto Succo - Mylene
2000 Les Filles Ne Savent Pas Nager [Girls Can't Swim]
2000 Journey Out My Room - Laura
2000 Nefes Nefese
1998 Yara – Hülya
Previous
Next Post »