Yeşim Salkım Kimdir? Biyografisi

Yeşim Salkım
Yeşim Salkım, 12 Nisan 1968 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Klasik Türk Sanat Müziği Bölümü mezunu olan Yeşim Salkım, ilk albümünü 31 Mart 1994 tarihinde yaptı. "Son Sigara", "Ben Yoldan Gönüllü Çıktım" ve "Hiç Keyfim Yok" adlı parçalarıyla sağlam bir çıkış yakaladı. 1995 yılında çıkardığı "Ferman" albümü, Deli Mavi, bir Ajda Pekkan cover'ı olan Yeniden Başlasın ve Günlerim Soluyor gibi şarkılarla büyük beğeni topladı.

Yeşim Salkım, 1996 yılında kamera karşısına geçerek oyunculuğa başladı. İlk oynadığı film, Eşkıya'da başrol karakteri Emel'i canlandırdı ve gösterdiği performansla büyük beğeni topladı. İlk evliliğini 1989'da Mustafa İmre ile yaptı. 1990'da kızı Gizem doğdu.

Bir dönem Uzan Ailesi'nden Hakan Uzan ile olan evliliğiyle gündeme geldi. İlker İnanoğlu ile kısa süreli bir evlilik yaptı. 1997'de Yeşil Müzik isimli plak şirketini kurdu. Hilal Cebeci, Cenk Eren, Lerzan Mutlu, Tarık (şarkıcı) gibi ünlüleri müzik piyasasına kazandırdı.

1996'da Şener Şen ve Uğur Yücel'in başrolü paylaştığı ünlü film Eşkıya'da rol alan Yeşim Salkım, sinema oyunculuğunda da başarılı olabileceğini gösterdi.

Yeşim Salkım, Hakan Eratik ile evlidir ve 9 Nisan 2011 tarihinde kızları Ada dünyaya geldi. Türk pop müziğine pek çok hit şarkı kazandırmıştır.

Yeşim Salkım, "Şarkıcı" filmi ile 2001 yılında Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

2012'de Kutsi, Selin Demiratar, Güven Hokna ile birlikte Huzur Sokağı adlı dizide Emel rolünü oynayan Yeşim Salkım, son olarak 2017 yılında 9. bölümde sürpriz bir final yapan Evlat Kokusu dizisinde Hükar Akbaş'ı canlandırdı.

Albümler

1994 Hiç Keyfim Yok
1995 Ferman
1997 Yoktan Geliyorum
2000 Hep Böyle Kal
2001 Vefa Borcu
2005 Ayna
2006 Bazen
2007 Casablanca - Müzikal
2008 Sen Nasılsan Öyleyim
2009 7
2010 İstanbul'da Aşk
2012 Bizim Şarkımız - Müzikal


Tekli


2015 Unutursun Gönlüm
2015 Şehrin Işıkları
2014 Duymayan Kalmasın
2011 Piyango
2009 Bambaşka
2007 Yuvarlanan Taşlar
1998 Sevgilim

Filmografisi

2017 Evlat Kokusu - Hünkar Akbaş
2017 Eğreti Gelin Ladik - Kostak Emine
2017 Bahtiyar Bahtıkara - Pakize
2016 Makas - Hanzade
2014-2015 Kocamın Ailesi - Şeniz
2012-2013 Huzur Sokağı - Emel
2007 Sessiz Gemiler - Nergis
2007 Babam Çok Değişti Anne
2005 Deli Mavi - Derin
2005 Seher Vakti - Sabah
2001 Şarkıcı - Sevda Erses
2000 Vizontele - Şeyda
2000 Fosforlu Cevriye - Cevriye
1998 Ateş Dansı - Ayşegül
1996 Eşkıya - Emel
Previous
Next Post »