Zilan Odabaşı Kimdir? Biyografisi

Zilan Odabaşı
Zilan Odabaşı (Zilan Duru), 20 Temmuz 1988 yılında Diyarbakır'da doğdu. İlköğretim ve liseyi İzmir'de bitirdikten sonra, Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde oyunculuk eğitimi alan Zilan Odabaşı, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon bölümünde eğitimine devam etmektedir.

Zilan Odabaşı, 2002 yılından itibaren pek çok dergi ve katalog çekiminde yer almış, bölgesel televizyonlarda bir dönem sunuculuk yapmış, 2006 yılında oyunculuk hayatına başladı.

2010 Avon Yüz Güzeli yarışmasında 1. seçildi. Sonrasında 20.000 kişi arasından seçilen ve şimdiye kadar ki birinciler arasında yapılan "Avon Güzeller Güzeli" yarışmasında 2. oldu.

Zilan Odabaşı, Dünya Kadınlar gününü takip eden günlerde, 2011 yılında Ağrı, Doğubeyazıt'ta çekilen "Kir" (Qırej) isimli kadın hakları ve koruculuk sistemi ile ilgili sinema filminde Zilan rolünü oynadı.

Filmografisi

2013 Muhteşem Yüzyıl
2011 Derin Sular - Ceren
2011 Kir - Zilan
2011 Lale Devri - Zehra
2008 Kuzey Rüzgarı - Umut
2008 Büyük Buluşma - Aslı
2008 Zor Sevda - Elif
2007 Acemi Cadı - Zümrüt
2007 Ceviz Oynamaya mı Geldin - Gülsüm


Previous
Next Post »