Biyografi Ara

Ziynet Sali Kimdir? Biyografisi

 

Ziynet Sali
Ziynet Sali, 29 Nisan 1975'te Kıbrıs'ta doğmuştur. Ziynet Sali, Uzun yıllar ailesi ile Londra'da yaşamıştır. Küçük yaşta gittiği Manchester'de 6 yaşına kadar kalmış, 1981 yılında döndüğü Kıbrıs'ta ilk, orta ve lise eğitimini tamamlamıştır. Çocukluğundan beri ilgi duyduğu müzik çalışmalarına ilk adımı lise eğitimi sırasında KKTC Kültür Bakanlığı Klasik Türk müziği korosunda görev alarak atmıştır.

Ziynet Sali, 1994 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı bölümünü kazanarak İstanbul'a gelmiş ve 1999 yılında konservatuvardan dördüncülükle mezun oldu. Konservatuvar yıllarında birçok müzikhol ve eğlence yerlerinde sahne almış, bu sıralarda bir arkadaşı aracılığı ile zamanın popüler müzik yapım şirketi Dost Müzik'te çalışmalarda bulunmuştur. İsmini bir Yunanca şarkıdan alan "BA-BA" albümü müzik sektöründeki ilk denemesi olmuştur.

Sonraki üç yılda iyi bir Yunanca repertuvara sahip olmuştur. Bu arada Yunancasını da geliştirmiştir. Bir süre sahne çalışmalarına ağırlık verdikten sonra iki dilde "Amman Kuzum" albümünü piyasaya çıkarmıştır. Ayrıca "Zordur Oğlum" isimli şarkısı ile "Eurodance 2007" isimli yarışmada Avrupa birincisi olmuştur. (Bu albüm piyasaya çıktıktan 15 ay sonra Chiculata şarkısı ilave edilerek yenilenmiş ve "Amman Kuzum+1 Chiculata" olarak düzenlenmiştir.) 2006 yılı Mayıs ayında üçüncü albümü "Mor Yıllar" piyasaya sürülmüştür ve bu albümle grafiğini yükseltmiştir.

Ziynet Sali, 2008 yılının sonlarına doğru "Herkes Evine"yi piyasaya sürmüştür. Sezen Aksu, Sinan Akçıl gibi isimlerin şarkılarının yer aldığı Sali'nin albümü çıktığı andan itibaren büyük ilgi toplamıştır. Çıkış parçası, aynı zamanda albümle aynı ismi taşıyan parça büyük bir başarı yakalayarak Türkiye Bilboard listelerinde 2 numaraya kadar yükselmiştir. Sali'nin bu başarısının altında; Hande Yener, Gülben Ergen, Demet Akalın, İzel gibi isimlerin şarkılarının tadında şarkılar okuduğu ve İzel'in eski aranjörü Sinan Akçıl'la çalışması gerekçe olarak gösterildi. Sali'nin ayrıca Funda Arar ve İzel'le de yakın bir dostluğu vardır.

Albümleri

2001 Ba-Ba
2004 Amman Kuzum
2005 Chiculata+1 (Amman Kuzum)
2006 Mor Yıllar
2008 Herkes Evine (2 CD)
2009 Bizde Böyle +Herkes Evine2009 Rüya
2010 Bize Yeter
2011 Collection
2012 Sonsuz Ol2012 Sonsuz Ol Remixes

Tekliler

Bizde Böyle
Rüya
Bize Yeter
Alışkın Değiliz

Filmografisi

Çılgın Dershane Kampta - 2008
Son Osmanlı Yandım Ali - 2007
Kartallar Yüksek Uçar - 2007
Arka Sokaklar - Konuk Oyuncu
Cennet Mahallesi - Konun Oyuncu
Ziynet Sali Kimdir? Biyografisi Ziynet Sali Kimdir? Biyografisi Biyografistan Ziynet Sali , 29 Nisan 1975'te Kıbrıs'ta doğmuştur. Ziynet Sali, Uzun yıllar ailesi ile Londra'da yaşamıştır. Küçük yaşta gitt... 4.5 5

Hiç yorum yok: