Biyografi Ara

Ayşen Tekin Kimdir? Biyografisi

 

Ayşen Tekin
Ayşen Tekin, 2 Mart 1953 yılında Amasya'da doğdu. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü'nden mezun olan Ayşen Tekin, 1970 yılında tiyatro dünyasına adım attı.

İlk deneyimlerini Tevfik Gelenbe Tiyatrosu'nda edinen sanatçı sonraki yıllarda Lale Oraloğlu Tiyatrosu, Ankara Birlik Tiyatrosu, Tuncay Özinel Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı. Aynı zamanda bir seslendirme sanatçısı olan Ayşen Tekin, bir yandan kamera karşısına geçerek, televizyon dizileri ve filmlerinde, ve sinema filmlerinde rol aldı.

Ayşen Tekin, Tamer Karadağlı, Pınar Altuğ, Ayşecan Tatari, Furkan Kızılay ve Ferdi Akarnur ile birlikte rol aldığı bir zamanların fenomen dizisi Çocuklar Duymasın'da ki Müzeyyen rolüyle tanındı.

Ayşen Tekin, 28 Temmuz 2006'da geçirdiği guatr ameliyatı sonrasında yüksek ateş ve nefes darlığı nedeniyle yaşamını yitirdi ve Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Ayşen Tekin Kimdir? Biyografisi Ayşen Tekin Kimdir? Biyografisi Biyografistan Ayşen Tekin Hayatı, Ayşen Tekin Biyografi, Ayşen Tekin Nereli ve Hakkında Bilgi... Ayşen Tekin , 2 Mart 1953 yılında Amasya'da doğdu. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü'nden mezun olan Ayşen... 4.5 5

Hiç yorum yok: