Bahri Beyat Kimdir? Biyografisi

Bahri Beyat
Bahri Beyat, 1934 yılında doğdu. Nejat Uygur ile birlikte oynadığı tiyatro eserleri ile tanınan Bahri Beyat, oynadığı tiyatro oyunları "Minti Minti", "Hanedan" ve "Aman Özal Duymasın"da ki replikleriyle seyircinin gönlünde taht kurdu. Yaşamının son yıllarında televizyon ve sinemaya ağırlık verdi. 

Bahri Beyat, 2004 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Uğur Yücel'in yönettiği Yazı Tura filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülünü kazandı.

Bahri Beyat, akciğer kanseri nedeniyle 30 Haziran 2008 tarihinde vefat etti. Kabri, Karacaahmet Mezarlığı'ndadır.

Filmografisi

2007 Affedilmeyen - Kemal Arif Karagülle
2006 Unutulmayanlar - Tatyos Efendi
2006 Beynelmilel - Mahmut Yayladalı
2006 Hokkabaz
2005 Beyaz Gelincik - Sulhi Karakucak
2005 Aşka Sürgün - Azzam Şahvar
2005 Kırık Kanatlar
2003 Vizontele Tuuba - Türkçe Öğretmeni
2003 Yazı Tura - Baba Cemil
2002 Unutma beni - Fedai Çağlayan
1971 Anneler ve kızları - Acenta Cemal
1964 Aşka susayanlar - Suna'nın Belalısı
Previous
Next Post »