Başak Daşman Kimdir? Biyografisi

Başak Daşman
Başak Daşman, 10 Nisan 1981 yılında İstanbul'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünde okudu ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi Oyunculuk bölümünde eğitim aldı. Okul döneminde animasyon yaparmış. Palyaço, pamuk prenses gibi oyunlarda oynadı.

1997 yılında ekran karşısına çıkan Başak Daşman, daha çok  Avrupa Yakası dizisindeki Esin rolü ve Çemberimde Gül Oya'daki Handan rolü ile tanındı.


TRT 1 ve TRT INT'te yayınlanan Benimle Oynar Mısın? programında rol aldı.

2010 yılında Sinan Albayrak ile evlenen Başak Daşman, 2011 yılında boşandı.


Başak Daşman, 2011 yılında Damla Sönmez ile birlikte oynadığı, ''Alala'' adında bir kısa film çekti. Bu film ile birçok kısa film festivalinden ödüller aldı.

Başak Daşman, 2013-2014 döneminde, Beren Saat'in başrolde oynadığı, ''İntikam'' adlı dizide rol aldı.

Filmografisi

2016 Rüzgarın Kalbi - Ayla

2016 Oflu Hocanın Şifresi 2 - Ümmiye
2015 Yav He He
2015 Tehlikeyle Flört
2015 Son Takla - Zeynep
2015 Kara Ekmek - Hale
2013-2014 İntikam - Derin Çelik
2012 Son - Ayşe
2011 Gün Akşam Oldu - Dilek
2010 Son İstasyon - 
Esra
2009 Bahar Dalları - Seda
2008 İş Arıyoruz - Banu
2008 Derdest - Ayça
2007-009 Parmaklıklar Ardında - Filiz Demir
2006 Pertev Bey’in Üç Kızı - Berrin
2006 Doktorlar - Günay
2005 Yanık Koza - Makbule
2005 Ahududu - Ahu
2004 Çemberimde Gül Oya - Handan
2004 Avrupa Yakası - Esin
2002 Asmalı Konak
2001 Benimle Evlenir Misin
2001 Yılan Hikayesi
2001 Bana Şans Dile
2000 Şaşı Felek Çıkmazı
2000 Üzgünüm Leyla
1999 Kıvılcım
1997 Sırtımdan Vuruldum
Previous
Next Post »