Cengiz Coşkun Kimdir? Biyografisi

Cengiz Coşkun
Cengiz Coşkun, 29 Nisan 1982 yılında İstanbul'da doğdu. Ortaokulun ilk yıllarında basketbola başladı ve Ülkerspor'un seçmelerini kazandı. 7 yıl Ülkerspor'da oynadıktan sonra, Erdemir Ereğlispor'a transfer oldu, orada 2 sene oynadı. Daha sonra Balıkesir DSİ Spor'da 1 yıl oynadı. Marmara Üniversitesi Spor Akademisi'nde antrenörlük bölümünü kazanınca İstanbul'a döndü. Buradan 2008 yılında mezun olmuştur. Aynı zamanda mankenlik de yapmaya başladı.

Cengiz Coşkun, 2002 yılında Best Model of Turkey'de 3. oldu. Ardından Bu sayede Londra'da yapılan ''Dünyanın En Yakışıklı Erkeği'' yarışmasında 4., en iyi fotomodel ve en iyi fizikli mankeni seçildi. İtalya ve Japonya’da Prada gibi markalara modellik yaptı.

2005 yılında ''Rüzgarlı Bahçe'' ve ''Nehir'' dizileri ile oyunculuğa başlayan Cengiz Coşkun, Şahika Tekand'dan eğitim alıp, workshoplara katıldı. Daha sonra 2006 yılında ''Candan Öte'' dizisinde, 2007 yılında ''Doktorlar'' ve 2009 yılında ''Hicran Yarası'' dizilerinde rol aldı.

Böylece, hayatında 'oyunculuk' modelliğin yerini aldı. Şimdi sadece özel reklam kampanyalarında çalışıyor.

Cengiz Coşkun, Faruk Aksoy'un yönettiği, 2012 yapımı İstanbul'un fethini konu alan ''Fetih 1453'' filminde Giovanni Giustiniani karakterini canlandırdı. Fatih Sultan Mehmed rolünü göz renginin mavi olması nedeniyle kaçırmış.

Cengiz Coşkun, 2013 yılında Acun Ilıcalı'nın ''Survivor Ünlüler-Gönüllüler yarışmasında yer aldı.

2014 yılında ''Çekmeceler'' adlı sinema filminde rol aldı.

Filmografisi

2014 Diriliş Ertuğrul - Turgut Alp
2014 Çekmeceler
2012 Fetih 1453 - Şövalye Giovanni Giustiniani
2012 Dağ
2009 Hicran yarası - Tarık
2007 Doktorlar - Mert
2006 Candan Öte - Kaan Atalay
2005 Nehir - Umut
2005 Rüzgarlı bahçe - Mercan
Previous
Next Post »