Erkan Bektaş Kimdir? Biyografisi

Erkan Bektaş
Erkan Bektaş, 11 Mart 1972'de Ankara'da doğdu. İlköğrenimini, Ankara'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Oyunculuk bölümünden mezun oldu. Çalıştığı tiyatrolar arasında Ercan Yazgan - Bülent Kayabaş Tiyatrosu, Tiyatro Tempo, Oyun Atölyesi, Stüdyo Oyuncuları, Tiyatro Oyunevi, Tiyatro Seyirlik gibi tiyatrolar vardır. Ayrıca dizi filmlerde oynamış, seslendirme yönetmenliği ve sanatçılığı yaptı.

İlk olarak 2003 yılında Erkan Petekkaya, Zeynep Tokuş ve Esin Moralıoğlu'nun oynadığı, ''Bedel'' adlı dizi ile ekran karşısına çıkan Erkan Bektaş, çeşitli rollerde birçok yapımda oynadı.

Seslendirme sanatçılığı da yapan Erkan Bektaş, 2010 yılında kendi tiyatrosu Tiyatro Baykuş'u kurdu.

2013 yılında Umutsuz Ev Kadınları dizisinde Yavuz, Adını Kalbime Yazdım dizisinde de Nasır'ı oynadı. Aynı yıl, Burçin Bildik'in başrolde oynadığı Sağ Salim 2 : Sil Baştan adlı komedi filminde rol aldı.

Filmografisi

2015 Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz - Ateş
2015 Serçe Sarayı - Mahir
2013 Sağ Sağlim 2 : Sil Baştan - Sacit
2013 Adını Kalbime Yazdım - Nasır
2013 Umutsuz Ev Kadınları - Yavuz
2013 Benim İçin Üzülme - Mustafa
2012 Ağır Roman Yeni Dünya - Korsan İsmet
2011 Muhteşem Yüzyıl - Kalender Çelebi
2011 Leyla İle Mecnun - Uzay Gemisi Kaptanı
2011 Tek Başımız
2010 Aşk ve Ceza - Yavuz Moran
2009 Bahar Dalları - Serdar
2009 Bornova Bornova

2009 Kül ve Ateş - Cemal
2008 Başka Semtin Çocukları - Haydar
2008 Bir Varmış Bir Yokmuş -Sabri
2007 Karayılan - Şahin Bey
2006 Fay Grim - Gesham
2006 Esir Kalpler - Ali Rıza
2005 Nizam
2005 Ihlamurlar Altında - Salih
2004 Acı Kin
2004 Büyük Umutlar - İsmet
2003 Bedel


Tiyatro

2012 Macbeth : William Shakespeare - Tiyatro Pangar
2010 Gece O Kadar Kirliydi Ki İkisi De Kayboldular : Plinio Marcos - Tiyatro Baykuş
2006 Azizname : Aziz Nesin - Tiyatro Seyirlik
2004 Döne Döne : Werner Schwab - Tiyatro Oyunevi
2002 Kesme Şeker : Oyun Atölyesi
Son Gülen İyi Gülermiş
Previous
Next Post »