Nicole Kidman Kimdir? Biyografisi

Nicole Kidman
Nicole Kidman, 20 Haziran 1967'de Hawaii Honolulu'da doğmuştur. Fakat çocukluğunun büyük kısmı Avustralya'da geçmiştir. Babası Anthony Kidman, annesi Janelle Kidman'dır.

Nicole Kidman'ın ilk başlarda baleye olan ilgisi sonradan bu ilgi sanatın bir başka dalı olan tiyatroya kaymıştır.Yaşıtlarından uzun boyu, kızıl saçları ve sevimli yüzü onu diğerlerinden ayırıp Hollywood'a kadar yükselmesini sağladı. Kendini ilk olarak 1
989 yılında Dead Calm'daki Sam Neill'in genç karısı rolü ile gösterdi. Daha sonradan Days Of Thunder (ki bu filmde Tom Cruise ile tanışmıştır.

Arkadaşlıkla başlayan ilişki evliliğe kadar gitmiştir. Aralık 1990'da Tom Cruise ile hayatını birleştiren oyuncu söylentilerin aksine başarısının Tom Cruise'un yanında sönük kalmadığını ve yeteneğini Flirting, Far And Away, My Life, Portrait Of A Lady gibi birçok film ile göstermiştir. Özellikle Bir Kadının Portresi (Portrait Of A Lady) filmi ile yüzünün eski kadın profillerine çok uygun olduğunu göstermiş ve daha sonra da birkaç filmde bu gibi roller almıştır. 

1999'da Tom Cruise ile birlikte oynadıkları Stanley Kubrick imzalı Eyes Wide Shut filmindeki kadın karakteri ile oyunculuk yeteneği anlamında dikkat çeken oyuncu 2000 yılında Tom Cruise'dan ayrıldıktan sonra adeta yükselişe geçmiştir. 

2001 yılında Moulin Rouge (Kırmızı Değirmen) filmiyle hem sesinin güzelliğini hem de oyunculuk yeteneğini bir kez daha göstermiş ve ilk defa Oscar'a En İyi Kadın Oyuncu dalında aday olmuştur. Fakat Oscar'ı ona kazandıran Saatler The Hoursdeki Virginia Woolf karakteri olmuş, en iyi kadın oyuncu Oscar'ını kazanan ilk Avustralyalı aktris olmayı başarmıştır. Sonradan Dogville, Cold Mountain, The Stepford Wives, The Golden Compass gibi filmlerde de rol alsa da bu filmler diğerleri kadar ilgi görmemiştir.

23 Haziran 2006 tarihinde Keith Urban (şarkıcı) ile evlenen Nicole Kidman'ın Tom Cruise'dan; Ruby Trisha Kidman Cruise, Isabella Jane Kidman Cruise ve Connor Anthony Cruise adında ikisi evlatlık 3 çocukları vardır. Keith Urban'dan Sunday Rose adında bir kızı da vardır. Takma adı Nic olan ve solak olan Kidman'ın en iyi arkadaşlarından biri yine Avustralyalı ünlü bir aktris olan ve çocukken birçok reklam filminde birlikte rol aldıkları Naomi Watts'tır.


Nicole Kidman, 28 Aralık 2010 tarihinde taşıyıcı anne yardımıyla kızı Faith Margaret Kidman Urban dünyaya gelmiştir.

Filmografisi

2011 - The Danish Girl
2010 - Rabbit Hole
2009 - Nine
2008 - Australia
2007 - The Invasion
2007 - Lagerfeld Confidentiel
2007 - The Golden Compass
2007 - Margot at the Wedding
2006 - Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus
2006 - Happy Feet
2005 - Bewitched
2005 - The Interpreter
2004 - Birth
2004 - Bewitched
2003 - The Stepford Wives
2003 - Human Stain
2002 - Dogville
2002 - The Hours
2002 - Cold Mountain
2001 - Birthday Girl
2001 - The Others
2001 - Moulin Rouge
1999 - Eyes Wide Shut
1998 - Practical Magic
1997 - Peacemaker
1996 - The Portrait of A Lady
1996 - The Leading Man
1995 - Batman Forever
1993 - To Malice
1993 - My Life
1995 - Die For
1992 - Far and Away
1991 - Flirting
1991 - Billy Bathgate
1990 - Days of Thunder
1989 - Dead Calm
1989 - Bangkok Hilton
1988 - Emerald City
1987 - Watch the Shadows Dance, The Bit Part
1987 - Room to Move1987 - An Australian in Rome
1987 - Vietnam
1986 - Windrider
1986 - Shine
1985 - Archer's AdventureWinners
1984 - Matthew and Son
1984 - Wills & Burke
1983 - Bush Christmas
1983 - Five Mile Creek
1983 - Skin Deep
1983 - Chase Through the Night
1983 - BMX Bandits
Previous
Next Post »