Selen Görgüzel Kimdir? Biyografisi

Selen Görgüzel
Selen Görgüzel, 9 Şubat 1979 yılında İstanbul'da doğdu. 50. yıl Tahran Lisesinde tamamladı. Daha lise yıllarında Okan Bayülgen’in Televizyon Çocuğu Programında kamera arkasında partime çalışmaya başladı.

Selen Görgüzel, 1996 yılında”zirvedeki sesler” adlı İstanbul Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan programı sunarak ekran hayatına başlamıştır. Daha sona çeşitli kanallarda kendi hazırlayıp sunduğu programları hayata geçirdi. Bunlardan “Ev Hali” isimli programındaki tiyatro oyunculuğu yeteneği, Kandemir Konduk tarafından fark edilmesiyle tiyatroya transfer olmuş, çeşitli dizilerde oyunculuk yapmaya başlamıştır.

Mahallenin Muhtarları, Avrupa Yakası, Belalı Baldız, Emanet, Deli Duran, Oğlum İçin, Tılsım Adası, Pars Narkoterör, Ağlamak Yok, Doktorlar, Kurtlar Vadisi gibi dizilerde başarılı rolleri canlandırmıştır.

Selen Görgüzel, "Renklerde Kaybolan Hayat" adlı filmde Semiha Berksoy'un gençliğini oynadı. “Mıhlıçay Aşıkları” filminde de Yasemin karakterini canlandırdı.

“Karmakarışık” adlı tiyatro oyununda Susan Philipes rolü ile tiyatrocu yönünü sergilemiştir.


1997 yılında 18 yaşında evlenen Selen Görgüzel, 2003 yılında 24 yaşında boşandı. Bu evlilikten 1999 doğumlu İlknaz isminde bir kızı vardır.

2012 yılında Slow müzik ağırlıklı “Çocuk Kadınım” adlı maksi single’ı ile müzik piyasasına da giren Selen Görgüzel, yavaş ve emin adımlara ilerlemek istediğini belirtti. 
Son olarak Aşk Emek İster adlı dizide Nazan karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2015 O Hayat Benim - Cevriye
2013 Aşk Emek İster - Nazan
2009 Zoraki Başkan - Burcu
2009 Renklerle Kaybolan Hayat
2009 7 Kocalı Hurmüz - Nuriye
2008 Mıhlıçay Aşıklar - Yasemin
2008 Ağlamak Yok - Kumsal
2008 Aman Annem Görmesin - Nilgün
2007 Tılsım Adası - Ayayani
2007 Pars: Narkoterör - Sultan Ağa
2007 Oğlum için - Seçil
2007 Kurtlar Vadisi Pusu
2007 Doktorlar - Burcu
2005 Deli Duran - Eftelya
2005 Belalı Baldız - Zerrin
2004 Bir Dilim Aşk - Funda
2004 Avrupa Yakası - Devrim
2002 Emanet
Previous
Next Post »