Biyografi Ara

Tanju Gürsu Kimdir? Biyografisi

 

Tanju Gürsu
Tanju Gürsu, 27 Ekim 1938 yılında Trabzon'un İskenderpaşa Mahallesi'nde doğdu. Hayati Gürsu ve Mediha Gürsu'nun 5 çocuğundan biridir.

Trabzon Lisesini bitiren Tanju Gürsu, 1962 yılında Ses Dergisi'nin açtığı yarışmayı kazanıp, oyuncu olarak sinemaya başlayan sanatçı, birçok film ve dizide rol aldı. Özden Çelik ile birlikte, Anıt Film adlı bir şirket kurarak yapımcılık işine de girmiş, ayrıca 3 film senaryosu yazmış ve 5 filmde yönetmenlik yaptı.

İlk kez 1988 yılında Kurtar Beni filmiyle Altın Portakal kazanan Tanju Gürsu, 1997 yılında tartışmalı biçimde Köpekler Adası filmiyle En İyi Erkek Oyuncu dalında bir kez daha ödüle layık görüldü.

Tanju Gürsu, ayrıca 1998-1999 yılları arasında Trabzonspor Kulübünde İdari ve Teknik Konulardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Tanju Gürsu, Ayla Gürsu ile evli ve 2 çocuk(Kerem Gürsu, Emre Gürsu) babasıdır. Yönetmen, Temel Gürsu ile kardeştir.

Son olarak 2007 yılında Safa Önal'ın Hicran Sokağı adlı filminde rol adı. Filmde; Türkan Şoray, Cüneyt Arkın, Selda Alkor, Müjdat Gezen, Hülya Koçyiğit, Ayla Algan, Rutkay Aziz ve Haldun Dormen gibi geçmişten günümüze birçok ünlü sinema oyuncusu oynamıştır.

Tanju Gürsu, 7 Haziran 2016 tarihinde İstanbul'da solunum yetmezliği tedavisi gördüğü hastanede vefat etti. Kabri Zincirlikuyu Mezarlığındadır.
Tanju Gürsu Kimdir? Biyografisi Tanju Gürsu Kimdir? Biyografisi Biyografistan Tanju Gürsu Hayatı, Tanju Gürsu Biyografi, Tanju Gürsu Nereli ve Hakkında Bilgi... Tanju Gürsu , 27 Ekim 1938 yılında Trabzon'un İskenderpaşa Mahallesi'nde doğdu. Hayati Gürsu ve Mediha Gürsu'nun 5 çocuğundan ... 4.5 5

Hiç yorum yok: