Tilbe Saran Kimdir? Biyografisi

Tilbe Saran
Tilbe Saran, 20 Mayıs 1961 yılında İstanbul'da doğdu. Saint Benoit Fransız Lisesi'nin ardından, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü ve İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

Tilbe Saran'ın çalıştığı tiyatrolar arasında Haldun Dormen Tiyatrosu, Kent Oyuncuları, İstanbul Şehir Tiyatroları, Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu var. Ayrıca 1995'te Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu'nu Cüneyt Türel ve Işıl Kasapoğlu ile birlikte kurdu.

Tilbe Saran, oynadığı birçok rolle ödüle layık görülen oyuncu, çeşitli radyo, sinema ve TV çalışmalarının yanı sıra seslendirme ve eğitmenlik de yapmaktadır.

Tilbe Saran, 2013 yılında Beren Saat'in başrolde oynadığı, İntikam dizisinde Derin'in annesi karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2016 Ve Perde!

2015 Göç Zamanı
2014 Şeref Meselesi - Zeliha
2014 Çekmeceler - Saadet
2013 İntikam
 - Hale Çelik
2012 Zenne - Sevgi
2009 Turquaze - Meryem
2009 Ezber - Kısa Film
2008 Beni Unutma - Havva
2006 Beş Vakit - Anne
2004 Korkuyorum Anne
1998 Kaç Para Kaç
1996 Bir Erkeğin Anatomisi - Saime

1994 Kaygısızlar
1987 Kuruntu Ailesi - Didem

1986 Çalıkuşu - Nazmiye
1985 Kırlangıç Fırtınası

Tiyatro

2011 Düğün : Tilbe Saran - Evren Ercan - Eda Çatalçam - Ayşe Bayramoğlu - Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu
2008 Cesaret Ana ve Çocukları : Bertolt Brecht - Semaver Kumpanya
2006 Koca Bir Aşk Çığlığı : Josiane Balasko - Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu
2005 Nathalie : Philippe Blasband - Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu
2004 İki Hayat Sonra : Brian Friel - Kent Oyuncuları
2003 Fernando Krapp Bana Mektup Yazmış - Tankred Dorst - Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu
2002 Tek Kişilik Şehir - Behiç Ak - Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu
2001 Bay Knepp - Jorge Goldenberg
2000 Sevilmek - Bilge Karasu - Aksanat Prodüsiyon Tiyatrosu
1999 Molly S. : Brian Friel - Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu
1998 Alacaklılar : August Stringberg - Aksanat Prodüsiyon Tiyatrosu
1997 Abelard Ve Heloise : R. Duncan - Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu
1996 Martı : Anton Çehov - Kent Oyuncuları
1995 Çalıkuşu : Reşat Nuri Güntekin - İstanbul Şehir Tiyatrosu
1994 Vanya Dayı - Anton Çehov - İstanbul Şehir Tiyatrosu
1992 Tartuffe - Molière - İstanbul Şehir Tiyatrosu
1990 Kral Lear - William Shakespeare - İstanbul Şehir Tiyatrosu
1989 Hangisi Karısı - Ray Cooney - Dormen Tiyatrosu


Previous
Next Post »