Tuna Arman Kimdir? Biyografisi

Tuna Arman
Tuna Arman, 22 Mart 1969 yılında İstanbul'da doğdu. 1980 yılında AÇOK adlı grupta tiyatroya başladı. 1982 yılında TES Şan Tiyatrosu kursuna gitti. 1984’te İstanbul Belediye Tiyatrosu'na devam etti. 1985’te ilk tiyatrosunu Devlet Tiyatrosu'nda Kızıldereliler adlı oyunda oynadı. Sadri Alışık Tiyatrosu, Abdullah Şahin Tiyatrosu, Deve Kuşu Kabare tiyatrolarında oynayan Tuna Arman, günümüzde Asuman Dabak Tiyatrosu'nda oynamaktadır.

Dizi ve sinema filmlerinde de rol alan Tuna Arman, özellikle 1995-2002 yılları arasında yayınlanan Çiçek Taksi dizisinde ki Manolya rolü ile akıllarda kaldı.

Tuna Arman, 2011 yılında engelli hayvanların varlığına dikkat çekmek amacıyla, radyo programcısı ve hayvan hakları aktivisti Tolga Öztorun ve fotoğrafçı Ateş Kantürk ile birlikte "Farkında mısın?" projesini gerçekleştirdi. Projede engelli bir hayvanla fotoğraflanan her ünlü, makyaj veya fotoğraf müdahalesiyle engelli gösteriliyor.

Tuna Arman, 2012 yılında Bulutların Ötesi adlı dizide Yeşim Öğretmen'i oynadı.

Filmografisi

2016 Olaylar Olaylar
2015 Umut Apartmanı
2015 Aşk Yeniden - Mukadder
2012 Bulutların Ötesi - Yeşim Öğretmen
2011 Yaseminli Yuva - Azize
2011 Komik Bir Aşk Hikayesi - Geveze Kadın
2011 Alemin Kıralı - Avukat Adalet Anında
2010 Türk Malı
2009 Küçük Kadınlar
2008 Çorap Söküğü
2008 Kendi Okulumuza Doğru
2008 Derman
2007 Hepsi1 - Suzan Berbatov
2007 Doktorlar
2004 Çocuğun mu Var Derdin Var
2004 Avrupa Yakası
2001 Tatlı Hayat
1999 Evimiz Olacak mı? - Bahtı Şen
1995 Çiçek Taksi - Manolya Şen
1994 İnce İnce Yasemince 
1993 Umut Taksi
1993 Hastane
1993 Cümbüş Sokak
1993 Bizim Mahalle
1986 Uzak Kentin İnsanları
1986 Altınkuş Musiki Cemiyeti
1985 Mavi Mavi
Previous
Next Post »