Biyografi Ara

Ülkü Erakalın Kimdir? Biyografisi

 

Ülkü Erakalın
Ülkü Erakalın, 9 Haziran 1934 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Belediye Konservatuvarı Müzik Bölümü mezunu olan Ülkü Erakalın, sanat hayatına 1958 yılında başladı.

İlk deneyimlerini Lütfi Akad'ın asistanlığını yaparak edinen Ülkü Erakalın, 1961 yılında ilk eserini ''Unutamadığım Kadın'' filmi ile sergiledi. Müzisyenlik deneyiminin yanı sıra, "Duygu Film" adlı bir şirketle yapımcılık işinde de bulundu.

Genellikle anılarını içeren 4 kitap yazdı. Bir filmde oyuncu olarak rol alan Erakalın, 1970'li yılların s**s filmleri furyasında birçok filmin yönetmenliğini yaptı. 200 civarında filme imza attı.

Ülkü Erakalın, 6 Nisan 2016 tarihinde 81 yaşındayken İstanbul'da vefat etti. Cenazesi Beyoğlu Kulaksız Mezarlığına defnedildi.
Ülkü Erakalın Kimdir? Biyografisi Ülkü Erakalın Kimdir? Biyografisi Biyografistan Ülkü Erakalın Hayatı, Ülkü Erakalın Biyografi, Ülkü Erakalın Nereli ve Kaç Yaşında, Ülkü Erakalın Hakkında Bilgi... Ülkü Erakalın , 9 Haziran 1934 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Belediye Konservatuvarı Müzik Bölümü mezunu olan Ülkü Erakalın, san... 4.5 5

Hiç yorum yok: