Biyografi Ara

Vedat Özdemiroğlu Kimdir? Biyografi

 

Vedat Özdemiroğlu
Vedat Özdemiroğlu, 7 Kasım 1968 yılında Ankara'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. Yazarlığa Gırgır, Fırt ve Çarşaf dergilerinde yayımlanan notları ve kısa öyküleriyle başladı. Daha sonra sırasıyla Leman ve Fermuar'a geçti.

Çeşitli gazete, radyo ve televizyon programlarında görev aldı. Alamet-i Farika ve Grey gibi reklam ajanslarında kısa süreli çalıştı. 2000'li yılların sonunda Kanaltürk televizyonunda Türkçe Sözlü Hafif Komik adlı bir talk-show sundu. Manga'nın popüler kültürü eleştiren "Dünyanın Sonuna Doğmuşum" klibinde başrol oynadı.

Vedat Özdemiroğlu, günümüzde Uykusuz'da kurulduğundan beri yazarlık yapmaktadır. 2007 yılından beri çeşitli gösterilerle güldürmen olarak sahne almakta, 2011-2012 tiyatro sezonundan beri ise Sıraselviler'deki Lush Kabare'de 80 Dakkada Cümle Âlem adlı gösterisini sergilemektedir. Fanatik Beşiktaş taraftarı olan yazar, evli ve bir çocuk babasıdır.

Vedat Özdemiroğlu Eserleri

Kaldırım Yazıları
T. Chiller
Gece Tarifesi
Vedat Bey’in Görkemli Hayatı
VÖSYM-1
VÖSYM-2
Selam Dünyalı Ben Türküm
Deniz Tarafındaki Kale
Beşiktaş Şiirleri
Vedat Özdemiroğlu Kimdir? Biyografi Vedat Özdemiroğlu Kimdir? Biyografi Biyografistan Vedat Özdemiroğlu Biyografi, Vedat Özdemiroğlu Hayatı, Vedat Özdemiroğlu Eserleri ve hakkında bilgi... Vedat Özdemiroğlu , 7 Kasım 1968 yılında Ankara'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. Yazarlığa Gırgır, Fırt ... 4.5 5

Hiç yorum yok: