Biyografi Ara

Aysan Sümercan Kimdir? Biyografisi

 

Aysan Sümercan
Aysan Sümercan, 20 Temmuz 1942 yılında Kırıkkale'de doğdu. Tiyatro eğitimini İstanbul Belediye Konservatuarı'nda aldı. İlk profesyonel deneyimini Ankara Sanat Tiyatrosunda yaptı.

İlk sahneye çıktığı oyun Gizli Ordu oyunudur. Daha sonra Lale Oraloğlu Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu ve Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'nda yer alan Aysan Sümercan, Saatleri Ayarlama Enstitüsü oyunu ile İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda misafir sanatçı olarak çalışmıştır.

Birçok sinema filmi ve dizide rol alan Aysan Sümercan, daha çok seslendirme sanatçılığı yapmaktadır; Harry Potter, Altın Kızlar, Sevgi Bağları, Tatlı Cadı, Kuzeyde Bir Yer gibi birçok yapımda seslendirmeler yapmıştır.

Uzun yıllar Ankara'da yaşadıktan sonra İstanbul'a yerleşen Aysan Sümercan, 2013 yılında korku filmi Şeytan-ı Racim'de rol aldı.

Aysan Sümercan Kimdir? Biyografisi Aysan Sümercan Kimdir? Biyografisi Biyografistan Aysan Sümercan Hayatı, Aysan Sümercan Biyografi, Aysan Sümercan Nereli ve Kaç Yaşında Aysan Sümercan , 20 Temmuz 1942 yılında Kırıkkale'de doğdu. Tiyatro eğitimini İstanbul Belediye Konservatuarı'nda aldı. İlk profes... 4.5 5

Hiç yorum yok: