Biyografi Ara

Behçet Nacar Kimdir? Biyografisi

 

Behcet Nacar
Behçet Nacar (Behçet Nacaroğlu), 7 Nisan 1934 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Erkek Sanat Enstitüsü mezunudur. Asıl mesleği dökümcülük olan Behçet Nacar, taksi şoförlüğü de yapmıştır. Taksicilik yaparken 1960'lı yılların ortalarında sinemaya figüran olarak başlamıştır.

200 filmde rol alan ve 25 filminde yapımcılığını üstlenen Behçet Nacar, Türk sinemasının ilk araba patlatma sahnesini, yapımcılığını da kendisinin üstlendiği bir filmde kendisi uygulamıştır. İlyas Salman, Müslüm Gürses, Fatma Girik gibi birçok ünlüyle filmleri vardır.

1970'li yıllarda yeşilçam seks filmleri furyasında birçok Emel Aydan, Gülgün Erdem, Figen Han, Necla Fide gibi oyuncular ile birçok filmde rol aldı.

Behçet Nacar, 1987 yılında Müslüm Gürses'in oynadığı Talihsiz adlı sinema filminin de senaryosunu yazmıştır.

Behçet Nacar, son olarak 2006 yılında Türk Sineması hakkında bir belgeselde rol aldı.

Uzun zamandır ciğerleri nedeniyle tedavi göre Behçet Nacar, 3 Ekim 2014 tarihinde vefat etti. Cenazesi Topkapı Kozlu mezarlığına gömüldü.
Behçet Nacar Kimdir? Biyografisi Behçet Nacar Kimdir? Biyografisi Biyografistan Behçet Nacar Hayatı, Behçet Nacar Biyografi, Behçet Nacar Nereli ve Kaç Yaşında, Behçet Nacar Hakkında bilgi Behçet Nacar (Behçet Nacaroğlu) , 7 Nisan 1934 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Erkek Sanat Enstitüsü mezunudur. Asıl mesleği döküm... 4.5 5

1 yorum:

Unknown dedi ki...

bereber fılm cevırıp para kazanan artıstler bır gun sızde yatacaksınız musallaya ahde vefa denen seyı de kaybedıyoruz mıllet olarak kımın cennete gıdecegını yanlız allah bılır