Bülent Polat Kimdir? Biyografisi

Bülent Polat
Bülent Polat, 8 Mart 1979 yılında Tunceli'de doğdu. 1993 yılında "Yer Gösterme" ile başlayan profesyonel tiyatro yaşamı, 1994'te yine aynı tiyatroda "Sokak Kedisi" oyununda "yoldan geçen adam" rolüyle devam etti.Daha sonra yine aynı tiyatro ile mukavele yenileyen Bülent Polat, "Ormanların Barış Ateşi", Rumuz Goncagül ve "Keloğlan" gibi oyunlarda rol aldı. Orhan Oğuz'un yönettiği "Herkesin Gözü Önünde" adlı oyunda olgunluk dönemindedir.

Bülent Polat, daha sonra kariyerine yeni bir yön çizmeye karar verdi; "Yılan Hikayesi"nde, Orhan Oğuz'un yönettiği "Son Oyun" adlı TV filminde oynadı. Ardından "Gece Kahvesi" adlı programda sıra dışı karakterler çizdiği skeçlerde rol aldı. Asıl ününü ise Avrupa Yakası dizisindeki Şehsuvar karakteriyle kazandı.

Bülent Polat, Buzda Dans adlı yarışmaya katıldı. Ardından ABD'ye gidip önce dil sonra oyunculuk eğitimi almaya başladı. Önce Los Angeles'ta Stella Adler'ın oyunculuk atölyesine katıldı. Sonra New York'a geçti. Orada bir yandan eğitim alırken bir yandan da geçimini sağlamak için bir arkadaşının girişimiyle bar işletmeciliğine başladı. ABD'de kaldığı süre boyunca Manhattan'da bar işletti.


Bülent Polat, 2011'de Türkiye'ye döndükten sonra ilke olarak Erdal Beşikçioğlu'nun oynadığı Behzat Ç. adlı dizide Çılgın Yazar karakterini canlandırdı. Ardından Acayip Hikayeler ve İşler Güçler dizilerinde rol aldı.

Bülent Polat, 2014 yılında Gölgedekiler dizisinde Ali rolünü oynadı.

Filmografisi

2016 Kertenkele - Komiser Yılmaz
2014-2015 Karagül - Sabri
2014 Gölgedekiler - Ali
2014 Tut Sözünü
2012 İşler Güçler - Kazan Ustası
2012 Acayip Hikayeler - Hakkı
2011 Behzat Ç. - Çılgın Yazar
2008 Sıfır Noktası
2007 Düş Yakamdan - Ozi
2006 Rüyalarda Buluşuruz - Halil
2005 Köpek - Konuk Oyuncu
2005 Keloğlan Kara Prens'e Karşı - Cankuşoğlan
2004 Balans ve Manevra - Zagor
2004 Kadirşinas - Avukat Vahit
2004 Avrupa Yakası - Şehsuvar
2003 Oğlum İçin - Bülent
2003 Giz
2003 Estağfurullah Yokuşu - Osman
2002 Canım Kocacığım
2002 Ah Yaşamak Var Ya!
2002 Lahmacun ve Pizza - Takıyettin

2002 Beşik Kertmesi
2000 Dadı
1999 Yılan Hikayesi - Mahmut
1995 Çiçek Taksi
1991 Aile Bağları
1989 Atlı Karınca
1986 Güvercinim
Previous
Next Post »