Cenk Eren Kimdir? Biyografisi

Cenk Eren
Cenk Eren (Yüksel Venedik), 15 Ekim 1966 yılında Ankara'da doğdu. İlköğertim ve lise eğitimlerini Ankara'da tamamlayan Cenk Eren, Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu’nda 1 yıl dansçı olarak görev aldı. Sahne hayatına başlamadan önce en yakın arkadaşı Murathan Mungan kendisine Cenk Eren adını verdi.

Müzik hayatına Ankara'da çeşitli gece klüplerinde sahne alarak başlayan Cenk Eren, 1985 yılında "Ankara Radyosu Çok sesli Gençlik Korosu"nda korist olarak görev almaya başladı. Sahne çalışmaları ağır basınca Ankara Radyosu'ndan istifa edip, gece klübü çalışmalarına devam etti.

1986-1988 yılları arasında İzmir Narlıdere'de İstihkam Okulunda askerlik görevini yapan Cenk Eren, 1990 senesinde Alanya'ya gitti ve 3 sene boyunca Alanya'da yaşadı ve sahne çalışmalarına burada devam etti. 

Cenk Eren, 1993'te İstanbul'a geldikten sonra, 1995 yılında ilk albümünü "Ve Cenk Eren" piyasaya çıkardı. Aynı dönemde İstanbul'da gece klüplerinde sahne almaya başladı.

Cenk Eren, 2000 yılında Star TV'de öğleden sonra kuşağında "Yıldız Savaşları" isimli TV programını gerçekleştirdi.

2002 yılında Nükhet Duru ile "Muhteşem İkili" projesine başladı. İstanbul Günay Restaurantta başlayan bu projeyi çeşitli organizasyonlarda ve Show TV'de bir TV programında devam ettiler.

Cenk Eren, 2012 yılında ''Kasetimi Al'' adlı albümünü piyasaya çıkardı.

Filmografisi

2009 Teyzanne - Cenk Eren
2002 Bir Tatlı Huzur

Albümler

1995 Ve Cenk Eren
2000 Gözlerin
2003 Kader Çıkmazı
2004 Nükhet Duru & Cenk Eren Muhteşem İkili
2006 Kiraz Mevsimi
2009 Dönüm Noktam
2012 Kasetimi Al
Previous
Next Post »