Biyografi Ara

Cübbeli Ahmet Hoca Kimdir? Biyografi

 

Ahmet Mahmut Ünlü
Cübbeli Ahmet Hoca (Ahmet Mahmut Ünlü), 27 Şubat 1965 yılında İstanbul Fatih'te aslen Giresunlu olan varlıklı bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. Çocukluk yaşlarında cübbe giymesinden dolayı, adaşı olan yaşıtlarından ayırt edilmek için Cübbeli Ahmet olarak çağrılmaya başlandı.

Klasik medrese usulü ile din eğitimi gördü. Resmî tahsil durumu ilköğretim seviyesi olup, ortaokulu dışarıdan bitirmiştir. 12 yaşında kürsülerden dînî vaazlar vermeye başlamıştır.

Kendi çevresinde, genellikle verdiği vaazlardan ve çıkardığı dînî sohbet kasetleri ile tanınırken kamuoyunca tanınması 1999 yılında yaptığı 17 Ağustos Depremi konuşması sonrası gerçekleşmiştir.

Başkanlığını babası Yusuf Ünlü'nün yapmış olduğu Fatih Hak ve Hizmet Vakfı tarafından İstanbul Beykoz Çavuşbaşı semtindeki 20 dönüm arazi üzerine kurulu devâsâ boyutlardaki külliye inşaatının yapılmasına önderlik etti. Külliye, hazine arazisi üzerinde kaçak olarak inşa edilmesinden dolayı el konuldu ve Hazine'ye devredildi.

2006 yılında Hürriyet Gazetesi’nde Cübbesiz Ahmet Hoca başlığı ile sürmanşetten jet skili fotoğrafları yayımlanarak haber edilmesiyle tekrar kamuoyunun gündemine girdi. 2009 yılı yazında barbie bebekler erkekleri tahrik ediyor fetvâsı ile tekrar gündeme geldi. Bu konuşmasından sonra Habertürk kanalında Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına katıldı. İlki 23 Temmuz 2009'da iki buçuk saat süren, ikincisi 2 Ağustos 2009 olmak üzere beş saat süren programlar yüksek reyting topladı. Programda, Adapazarı depremi sırasında yaptığı konuşmanın Kur'an-ı Kerîm ve Sünnet kaynaklı olduğunu belirten Cübbeli Ahmet Hoca, ancak konuşmasından isim ve yer vererek yaptığı bazı eleştirilerden dolayı özür dilediğini bildirdi.

İslamiyet'e getirilen yeni yorumlara ve reformist görüşlere karşı durmaktadır. İslâm dinini Ehl-i Sünnet anlayışına göre yaşamanın gerektiğini savunur. Özellikle İstanbul dışındaki mekanlarda vermiş olduğu vaazlar, yoğun ilgi görmekte ve izdihamlara sebep olmaktadır. Kendisi Lalegül dergisinde dualar ve söyleşiler yayımlamaktadır.

Cübbeli Ahmet Hoca, 1999 yılında yaptığı 17 Ağustos Depremi konuşmasından ötürü İstanbul 2 nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nce Türk Ceza Kanunu'nun 312 maddesi uyarınca Halkı din, mezhep ve inanç farklılığı gözeterek birbirine karşı kamu düzeni için tehlikeli olabilecek şekilde düşmanlığa alenen tahrik etmek suçundan 2 yıl 7 ay 3 gün hapis cezasına çarptırıldı. 13 ay hapis yattı.

Cübbeli Ahmet Hoca, 12 Ekim 2011 tarihinde Karagümrük çetesi operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Ünlü, tutuklulukta geçen süre ve tutuklamanın koruma tedbiri olması sebebiyle 7 Aralık 2012 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye olmuştur.

Cübbeli Ahmet Hoca (Ahmet Mahmut Ünlü) Eserleri
"Yahudi ve Hristiyanlar Cennet'e girecek" DİYENLER CENNET'E GİREMEZ
99 Soruda NAMAZ
Abdest Risâlesi
Ahlâk-ı Nebî (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)
Aralık 2011 - Kasr-ı Ârifan Dergisi
Bedir Ehli ile Tevessül ve İstiğâseler (ciltli baskı)
Cemaatle Namaz
Çörek Otu Mûcizesi ve Şifâ Duâları
Dînin Direği Mü'minin Mi'racı NAMAZ
Dualarım
Dürr-ü Meknûn Kasîdesi
Dürrü Meknun Kasidesi’nin Şerhi
Ellidört Farz Şerhi
Evlenilmesi Haram Olanlar
Evliliğin Faziletleri ve Eş Seçerken Aranacak Vasıflar
Ezan-ı Muhammedî Risâlesi
Fıtrat-ı Tağyir Risâlesi
Hac ve Umre Duaları
Hac ve Umre Risâlesi
Hadislere İman
Hayrettin Karaman’a Reddiyeler
Hazret-i Mehdî Muhakkak Gelecek Fakat Bu Yüzyılda Değil
Her Bir Uzuv İçin Şifa Ayetleri
Her Derdi İyileştiren Bir Dua
İmam-ı A'zam'a mensup Dürr-ü Meknûn kasîdesi'nin
Her Derdi İyileştiren Bir Dua
İstiğfarat-ı Münkize (Kurtarıcı İstiğfarlar)
İtikat Risalesi
Korunmuş Sır Seyf-i Kâtı Sırr-ı Masûn ve Dürr-ü Meknûn Hızb-i Şerîfi
Kuran-ı Hakim Risalesi
Kur'an-ı Mecîd Risâlesi
Kurban Risâlesi
Meva'ız-i Kudsiyye (Kudsî Vaazlar)
Mevlid-i Şerîf Kıraati
Mustafa İslâmoğlu'nun Bâtıl Görüşlerine Karşı HAK SÖZ
Namaz İlmihali
Namaz Kılmayanların İki Cihanda Başlarına Gelicek Belâlar
Nişan ve Nikâh Ahkâmı
Noel Tehlikesi
Nüzûl-i Mesih Risâlesi
Peygamber Efendimizin Mevlid Kıssası ve Mûcez Hayatı
Peygamber Sevgisinin Alâmetleri
Oruç Risâlesi
Üç Vasiyetim
Ramazân-ı Şerîf Risâlesi
Rasûlüllah'ı (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) Rüyada Görmek
Receb-i Şerîf Risâlesi
Safer Ayında Okunacak Dualar
Salâvat-ı Şerîfe
Salevât-ı Kübrâ
Sefer Duâları
Selam Risalesi
Sevapları Kat Kat olan Salevât-ı Muzâ'afât
Sualli Cevaplı İslam Fıkhı 1.Cilt
Sualli Cevaplı İslam Fıkhı 2.Cilt
Şa'bân-ı Şerîf Risâlesi
Şifa-i Şerif
Şecere-i Nebeviyye
Ta'dîl-i Erkân
Târikat-i Aliyye de Râbıta-i Celiyye
Tasavvuf Risâlesi
Tevessülü İnkar Eden Vehhâbî Fırkasına Reddiyeler
Zinaya Yaklaşmayın
Cübbeli Ahmet Hoca Kimdir? Biyografi Cübbeli Ahmet Hoca Kimdir? Biyografi Biyografistan Cübbeli Ahmet Hoca Hayatı, Cübbeli Ahmet Hoca Biyografi, Cübbeli Ahmet Hoca Nereli ve Kaç Yaşında, Cübbeli Ahmet Hoca Hakkında bilgi Cübbeli Ahmet Hoca (Ahmet Mahmut Ünlü) , 27 Şubat 1965 yılında İstanbul Fatih'te aslen Giresunlu olan varlıklı bir ailenin oğlu olarak... 4.5 5

Hiç yorum yok: