Eda Özerkan Kimdir? Biyografisi

Eda Özerkan
Eda Özerkan,11 Mart 1984 yılında Adana'da doğdu. Kadıköy Anadolu Meslek Lisesi’nden mezun oldu. Lise döneminde resim ve dans eğitimi aldı. 2002 yılında Beyaz Show’da Ejder'in İnci Taneleri’nden biri oldu. 2007 yılında Ekol Drama’dan oyunculuk eğitimi aldı.

İlk olarak Cennet Mahallesi adlı dizide tanınan Eda Özerkan, Pars : Kiraz Operasyonu, Girdap gibi yapımlarda rol aldı. 2008-2009 yılları arasında Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ'un başrolde oynadığı, Halit Ziya Uşaklıgil'in eserinden uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde Elif karakterini canlandırdı.

2014'te Acun Ilıcalı'nın Survivor Ünlüler ve Gönüllüler adlı yarışma programında Ünlüler kısmında yarışmacı oldu.

2014 yılında yayınlanmaya başlayan; Timur Acar, Sera Tokdemir, Şemsi İnkaya ve Umut Oğuz gibi oyuncuların rol aldığı ünlü komedi dizisi Kertenkele'de Selin karakterini canlandırıyor.

Filmografisi

2014-? Kertenkele - Selin

2011 Firar - Elif Komiser
2009-2010 Adanalı - Nazlı
2008-2009 Aşk-ı Memnu - Elif
2008 Girdap - Zeynep
2006 Pars: Kiraz Operasyonu
2004 Cennet Mahallesi - Cansel


Previous
Next Post »