Biyografi Ara

Elif Dağdeviren Kimdir? Biyografisi

 

Elif Dağdeviren
Elif Dağdeviren, 16 Ağustos 1967 tarihinde Ankara'da doğdu. TRT'nin daire başkanlarından olan Yılmaz Dağdeviren ile eski Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Birsen Dağdeviren'in kızıdır. 1984'te TED Ankara Koleji’nden sonra 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

1989 yılında ABD, New Jersey, Rutgers University’de “American Sociology and Languages” ve 1995'te New York, Baruch College’da “Bussiness of Music” kurslarını bitirdi.

Elif Dağdeviren, öğrencilik yıllarında TRT için film çevirmenliği ile başlayan meslek hayatı muhabirlikten genel yayın yönetmenliğine uzanan gazeteciliğin yanı sıra televizyon yapımcılığı ve moderatörlüğü ile devam etti.

Gazatecilik mesleğini yeni medyada sürdürmeye karar vererek Türkiye’nin ilk internet portallarından Netbul’un kuruluşunu gerçekleştirdi. İlk büyük ulusal internet şirketi satışını da gerçekleştirdikten sonra kariyerine kurduğu film şirketi ile sinema filmleri ve televizyon programları ile devam etti. 4 sinema filminde ortak yapımcı oldu (Ölümle Dans, Dondurmam Gaymak, Cenneti Beklerken, Beyza'nın Kadınları).

2005 yılında Mahsun Kırmızıgül ve Beren Saat'in başrollerini paylaştığı, ''Aşka Sürgün'' adlı dizi ile oyunculuğa başlayan Elif Dağdeviren, Beyza'nın Kadınları filminde ise oyuncu ve yapımcılardan oldu.

Elif Dağdeviren, 4000 kişilik bir konser merkezinin de kurucu ortağı olarak 40’a yakın uluslararası konser organizasyonu düzenledi. Çeşitli eğitim kurumlarında dersler verdi.

Son olarak entertainment bussines’daki tüm tecrübelerini bir araya getirdiği EDGE Yapımcılık ve Danışmalık şirketini kurdu. Halen konuk yazar olarak yazmaya, yapımcılık ve yeni medya eğitimi vermeye, internet fikirleri geliştirmeye ve film ve televizyon yapımlarına devam ediyor.

Genel Yayın Yönetmenliği

Cosmopolitan Türkiye
Hürriyet Kelebek Gazetesi
Marie Claire Türkiye

Gazetecilik ve Köşe yazarlığı

Dergiler


Aktüel
Cosmopolitan
Esquire
Marie Claire, Eve, Amica, Baz, Black and White, Sole

Gazeteler

Hürriyet Kelebek eki
Akşam Gazetesi

İnternet

Ajan.net
Netbul.com

Kurduğu ve Ortağı Olduğu Şirketler

Imedya İntenet İçerik Şirketi
Netbul
Akademi Hayat
Hermes Film
İstanbul Arena Konser Merkezi
The Netfork Sosyal Medya İletişim Ajansı
EDGE Film Yapımcılığı ve Danışmanlık Şirketi

Elif Dağdeviren Kimdir? Biyografisi Elif Dağdeviren Kimdir? Biyografisi Biyografistan Elif Dağdeviren Hayatı, Elif Dağdeviren Biyografi, Elif Dağdeviren Nereli ve Kaç Yaşında, Elif Dağdeviren Hakkında Bilgi... Elif Dağdeviren , 16 Ağustos 1967 tarihinde Ankara'da doğdu. TRT'nin daire başkanlarından olan Yılmaz Dağdeviren ile eski Ulaştırm... 4.5 5

Hiç yorum yok: