Emine Umar Kimdir? Biyografisi

Emine Şans Umar
Emine Umar, 1960 yılında doğdu. Devlet Konservatuvarı mezunu olan Emine Umar, BKM, Tiyatrokare, Tiyatro Ti gibi topluluklarda çalıştı.

Tiyatroda pek çok kademede görev yapan sanatçı, yönetmenlik yapmasının yanı sıra; Yedi Numara, Koçum Benim, Destere, Sakarya Fırat gibi birçok sinema ve dizide rol aldı.

Emine Umar, aynı zamanda seslendirme çalışmaları da yapıyor.

Emine Umar, son olarak 2015 yılında yayınlanan Gökhan Keser, Rüveyda Öksüz, Engin Hepileri, Güven Hokna, Seda Akman ile birlikte rol aldığı Sen Benimsin adlı dizide Dürdane karakterini oynadı.

Filmografisi

2015 Sen Benimsin - Dürdane
2015 Son Mektup
2011 Kayıp Aranıyor
2010 Av Mevsimi - Cevriye
2010 Sakarya Fırat - Keklik Ana
2009 Zoraki Başkan
2009 Acemi Müezzin - Sabahat
2008 Destere - Kör Hanife
2008-2009 Yol Arkadaşım - Naile
2006 Erkekler Ağlamaz - Deniz Kızı Nalan
2006 Hayat Türküsü - Cemile
2003 Alacakaranlık - Fatma Çağlayan
2002 Koçum Benim - Müzik Hocası Neşe
2001 Maruf - Maruf'un Annesi
2000 Güneş Yanıkları
2000 Yedi Numara - Gülbeyaz
1995 Bir Demet Tiyatro - İrmik

Tiyatro

2006 Bana Mastikayı Çalsana : Nilbanu Engindeniz - Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu
1997 Otogargara : Yılmaz Erdoğan - BKM
1993 Müziksiz Evin Konukları : Neil Simon - Tiyatrokare
1986 Siz Ne Dersiniz : Faik Ertener - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1983 İstanbul Efendisi : Musahipzade Celal - İstanbul Devlet Tiyatrosu


Previous
Next Post »