Engin Öztürk Kimdir? Biyografisi

Engin Öztürk
Engin Öztürk, 28 Eylül 1986 yılında Eskişehir'de doğdu. Asker emeklisi bir baba ve ev hanımı bir annenin dördüncü çocuğudur. Eskişehir'de büyümüş ve Eskişehir Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun olmuştur. Üniversite eğitimi için Ankara'ya gelmiş ve daha sonra 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünde okumaya başlamış, 2012 yılında mezun olmuştur.

2010-2012 Beren Saat'in başrolde oynadığı Fatmagül'ün Suçu Ne? adlı dizide Selim Yaşaran karakterini canlandıran Engin Öztürk, bu dizi sayesinde tanınmıştır.

2012-2013 döneminde Erdal Beşikçioğlu'nun oynadığı Behzat Ç. dizisinde Komiser Emre karakterini oynayan Engin Öztürk, Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem Sultan'ın oğlu Şehzade Selim (II. Selim) karakterini canlandırdı.

2013 yılında gösterime giren Çanakkale Yolun Sonunda adlı filmde Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıran Engin Öztürk, 2016 yılında yayınlanmaya başlayan Yüksek Sosyete adlı dizide Hazar Ergüçlü, Meriç Aral ve Ozan Dolunay ile başrolü paylaşıyor.

Filmografisi

2016 Yüksek Sosyete - Kerem
2015 Hatırla Gönül - Yusuf
2014 Hayat Yolunda
2013 Çanakkale Yolun Sonu - Mustafa Kemal Atatürk
2013 Muhteşem Yüzyıl - II. Selim
2012-2013 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi - Komiser Emre
2010-2012 Fatmagül'ün Suçu Ne? - Selim Yaşaran
Previous
Next Post »