Biyografi Ara

Galip Tekin Kimdir? Biyografi

 

Galip Tekin Kimdir Biyografi
Galip Tekin, 20 Nisan 1958 yılında Konya'da doğdu. Gırgır dergisinde yetişmiş önemli çizerlerden biri olan Galip Tekin, Oğuz Aral döneminin Gırgır'ında, komik, fantastik ve absürt öyküler çizerek başladığı çizgi romanları, giderek daha çok bilim kurguya yaklaşmış ve mizahi olmaktan uzaklaşmıştır.

Bir dönem çizgi roman denince akla gelen ilk isim olan Galip Tekin, Gırgır'da Oğuz Aral döneminin bitmesinden sonra hemen hemen bütün mizah dergilerinde çalıştı. Çizerliğinin yanı sıra Taksim' in bir dönem ki en popüler barı olan Kemancı'nın ortağı ve işletmecisi olan Galip Tekin, aynı zamanda üniversitelerde çizgi roman dersleri vermektedir.

Sevilen bazı öyküleri Alavarza, Delik, Son Neoplan, Tursuntur olarak sayılabilir. Haftalık dergilerde devamı haftaya şeklinde uzun soluklu yayınlanan bu öyküler 2011 senesinde albümleştirilerek yayınlanmaya başlandı. Şu anda Uykusuz dergisinde çalışmaktadır.

Galip Tekin'in hikayelerinden yola çıkılarak 2012 yılında Acayip Hikayeler adlı bir dizi yayınlanmış, 2012-2013 sezonunda yayından kaldırılmıştır.

Galip Tekin Kitapları

2011 Tuhaf Öyküler 1
2011 Tuhaf Öyküler 2
2012 Tuhaf Öyküler 3 
Galip Tekin Kimdir? Biyografi Galip Tekin Kimdir? Biyografi Biyografistan Galip Tekin Hayatı, Galip Tekin Biyografi, Galip Tekin Kitapları ve hakkında bilgi Galip Tekin , 20 Nisan 1958 yılında Konya'da doğdu. Gırgır dergisinde yetişmiş önemli çizerlerden biri olan Galip Tekin, Oğuz Aral dön... 4.5 5

Hiç yorum yok: