Gürdal Tosun Kimdir? Biyografisi

Gürdal Tosun
Gürdal Tosun, 14 Mart 1967'de İstanbul'da doğdu. Necdet Tosun'un oğlu, Erdal Tosun'un kardeşidir. 3 yıl üst üste konservatuvar sınavlarına giren Gürdal Tosun, aşırı kilosu nedeniyle okula kabul edilmeyen Gürdal Tosun, iş hayatına Levent Kırca tiyatrosunda gişede bilet satarak başladı. Azimle kilo vererek konservatuvara girmeyi başardı.

Mimar Sinan Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı, oyunculuk bölümünü 1990 yılında bitirdikten sonra, Devlet Tiyatrosu, İstanbul Şehir Tiyatroları, Bakırköy Belediye Tiyatrosu gibi tiyatrolarda görev yapmış, son olarak ise BKM'de çalıştı.

Gürdal Tosun, 30 Ağustos 2000 tarihinde rahatsızlanarak hayatını kaybetti.

Filmografisi

2000 Güneş Yanıkları - Sami
1999 Oyuncak Hikayesi 2 - Seslendirme
1995 
Bir Demet Tiyatro - Tombalak - Pala
1986 Müfreze - Seslendirme
1986 
Gün Doğmadan - Şeref
Previous
Next Post »