Biyografi Ara

Hüseyin Kutman Kimdir? Biyografisi

 

Hüseyin Kutman
Hüseyin Kutman, 20 Ağustos 1930 yılında Bursa'da doğdu. İlk olarak, Kent Oyuncuları'nda "Gülerek Girin" piyesiyle başladı. Uzun süre Haldun Dormen Tiyatrosu'nda çalışmış ve "Bulvar", "Monserrat", "Üç Kuruşluk Opera", "Alamanya'dan Bir yar gelir Bizlere", "Dün Gece Yolda Giderken", "Çıplak Ayak", "Cengiz Hanın Bisikleti" oyunlarında oynamıştır.

Hüseyin Kutman, 1969 yılında Nisa Serezli ile Bizim Tiyatro'da unutulmaz "Tatlı Kaçık" ve "Sersem Kocanın Kurnaz Karısı" oyunlarında gösterdiği performansıyla efsaneleşen bir oyuncudur.

Bazı kulüplerde takdimcilik de yapan Hüseyin Kutman, 1972 yılında Perran Kutman ile evlenip, 1979'da boşandı. Uzun süre Devekuşu Kabare Tiyarosu'nda da görev yapan Hüseyin Kutman Yeşilçam'da karakter rollerinde aranılan isimlerden olmuştur.

Hüseyin Kutman, 16 Aralık 1990 tarihinde İzmir'de vefat etti.
Hüseyin Kutman Kimdir? Biyografisi Hüseyin Kutman Kimdir? Biyografisi Biyografistan Hüseyin Kutman Hayatı, Hüseyin Kutman Biyografi, Hüseyin Kutman Hakkında Bilgi... Hüseyin Kutman , 20 Ağustos 1930 yılında Bursa'da doğdu. İlk olarak, Kent Oyuncuları'nda "Gülerek Girin" piyesiyle başla... 4.5 5

Hiç yorum yok: