İhsan Devrim Kimdir? Biyografisi

İhsan Devrim
İhsan Devrim, 1915 yılında İstanbul'da Osmanlı Devleti zamanında doğdu. Darüşşafaka'dan 1937 yılında mezun olan İhsan Devrim, okul yıllarında ilgi duyup sanat hayatının merkezi yaptığı tiyatroda, uzun süre İstanbul Şehir Tiyatrosu'nun yaşayan en yaşlı sanatçısı olma rekorunu elinde bulundurdu. Sanatçının ayrıca basılmış üç kitabı da vardır: "Evimiz", "Hatıralar" ve "Yemen Türküsü". 

Çeşitli film ve dizilerde rol alan İhsan Devrim, tiyatro alanında üç kez ödül kazandı. Şair Salâh Birsel ve Burhan Arpad ile birlikte 1940'lı yıllarda ABC Kitabevi'ni kurmuşlardı.

İhsan Devrim,  6 Ocak 2010 tarihinde tedavi görmekte olduğu Darüşşafaka Özel Bakım Ünitesinde vefat etti.  Kendisi gibi oyuncu olan kızı Ayşegül Devrim'in yanına Aşiyan Mezarlığında defnedildi.

Filmografisi

2004 Şeytan Ayrıntıda Gizlidir
2003 Sınırlı Aşk
2002 Zor Baba
2002 Zeybek Ateş
2001 Yeni Hayat
2000 Zülküf ile Zarife
2000 Dikkat Bebek Var
2000 Dedelerimi Evlendirirken
1997 Baba Evi
1996 Beşi Biryerde
1994 Gönül Bahçelerinde
1993 Süper Baba
1993 Merhamet
1993 Kazı Kazan
1991 Deniz Gurbetçileri
1989 Yuva
1989 Şahane Evlilik
1989 Süleyman Çelebi ve Mevlid
1989 Minyeli Abdullah
1974 Kısmet
1961 Gönülden Gönüle
1959 Poyraz Osman
Previous
Next Post »