Mahir Günşiray Kimdir? Biyografisi

Mahir Günşiray
Mahir Günşiray, 10 Ağustos 1960 yılında İstanbul'da doğdu. Sanatçı Orhan Günşiray'ın oğludur. Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Devlet Konservatuarı, Tiyatro Bölümü mezunudur. Leeds Üniversitesi, The Workshop Theatre'da yüksek lisans yapıp, Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü'nde sanatta yeterlilik yapmıştır.

Oyunculuğa daha 5 yaşındayken babası Orhan Günşiray ve Filiz Akın'ın başrolde oynadığı 1965 yapımı, ''Oğlum Oğlum'' adlı filmde Küçük Mahir karakteri ile başlayan Mahir Günşiray, sonraki yıllarda da birçok yapımda rol aldı.

Bursa Devlet Tiyatrosu, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Tiyatro Stüdyosu, Theatre an der Ruhr, Tiyatro Ti ve Tiyatro Oyunevi'nde çalışan Mahir Günşiray, ayrıca sinema ve dizi filmlerde de rol almış, 1985 yılında Samuel Beckett'in "Film" adlı video filmini yönetmiştir. 1987 yılından bu yana çeşitli üniversite ve özel eğitim kurumlarında eğitmenlik yapmakta, halen kurucularından olduğu Tiyatro Oyunevi'nde çalışmaktadır.

2013 yılında Çanakkale Yolun Sonu adlı tarihi filmde A. Salim karakterini rolünü canlandırdı.

2016'da Kış Güneşi adlı tv dizisinde Aslı Enver, Şükrü Özyıldız ve Şenay Gürler ile birlikte rol alan Mahir Günşiray, Mazhar karakterini canlandırdıç

Filmografisi

2016 Kış Güneşi - Mazhar
2015 Çilek Kokusu - Nihat Mazharoğlu
2013 Çanakkale Yolun Sonu - A. Salim
2013 Büyük Sürgün - Stavro
2012 Uzun Hikaye - Savcı
2012 Bahar İsyancıdır - Ahmet Kutlar
2011-2012 İffet - Ali İhsan Ersoy
2010 Takiye - Ali Asker
2010 Hanımın Çiftliği - Ekrem
2009 Gül Dünya
2009 Aynadaki Düşman
2008 Gitmek
2007 Mahşer - Doktor
2007 Bıçak Sırtı
2006 Sağır Oda
2006 Kaybolan Yıllar
2006 Binbir Gece
2005 Seni Çok Özledim
2004 Ayışığı Nerdesin
2003 Çaylak
2000 Borsa
1998 Parçalanma
1996 Şovalye, Pamuk Prenses ve Hain
1995 Yer Çekimli Aşklar
1995 Avrenos'un Müşterileri
1992 Metamorfoz
1992 Sarı Tebessüm
1992 Seni Seviyorum Rosa
1989 Kaldırım Serçesi
1989 Baharın Bittiği Yer
1989 Ayaşlı ve Kiracıları
1988 Dudaktan Kalem
1979 Bebek
1965 Oğlum Oğlum - Çocuk Mahir
Previous
Next Post »