Mehmet Ali Alabora Kimdir? Biyografisi

Mehmet Ali Alabora
Memet (Mehmet) Ali Alabora, 25 Kasım 1977 yılında İstanbul'da doğdu. Mustafa Alabora'nın oğludur. İlk tiyatro deneyimini, okulun tiyatro kolunda İngilizce oynadıkları, Çöpçatan (The Matchmaker), Damdaki Kemancı, Batı Yakasının Hikayesi oyunları ile yaşayan Mehmet Ali Alabora lise yıllarında da , “Shakespeare Çeşitlemeler”, “Biz, Orhan Veli” gibi oyunlarda rol aldı.

Lisede öğrenciliği sürerken Özel Boğaziçi Lisesi'nin desteği ile 1994 yılında Evren Ergeç ile "Boğaziçi Sanat" adında yarı profesyonel bir tiyatro kurdu. Bu ekiple birkaç temsil oynadı. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'nde Yüksek Lisans yaptı.

Mehmet Ali Alabora, ilk profesyonel tiyatro deneyimine Tiyatro İstanbul sahnesinde sergilenen Acaba Hangisi? adlı oyunla başladı. Bir yandan da 1995–1997 yılları arasında ATV'de yayınlanan A Takımı programında muhabir olarak da çalıştı. Bu sırada kendini ilk kez tanıttığı Kara Melek adlı televizyon dizisinde babası Mustafa Alabora ve Sanem Çelik ile rol almaya başladı. 

Mehmet Ali Alabora, en çok Meltem Cumbul ile birlikte başrolü paylaştığı Yılan Hikayesi adlı dizi ile ünlendi. Aynı yıl Türk-Yunan ortak yapımı Kayıkçı isimli filmde başrolü oynadı. Bir süre Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Alabora, Garajistanbul'un kurucularındandır ve 2010 Mayıs ayına kadar da yönetiminde görev almıştır.

29 Mart 2011'de kurulan Oyuncular Sendikası'nın kurucu üyelerinden olan Memet Ali Alabora, Oyuncular Sendikası'nın ilk olağan Genel Kurulu'nda Genel Başkan seçilmiştir.

Mehmet Ali Alabora, 19 Kasım 2009 tarihinde oyuncu Pınar Öğün ile evlendi.

Filmografisi


2013 Galip Derviş - Konuk Oyuncu
2011 Entelköy Efeköy'e Karşı
2010 Heberler
2009 7 Kocalı Hürmüz - Hüsrev
2008 Çevrebey - Seslendirme
2008 Gölge - Şerif
2006 Hababam Sınıfı Üç Buçuk - Matkap Emre 
2006 Karınca Yuvası - Engin 
2006 Eve Dönüş - Mustafa 
2005 Hababam Sınıfı Askerde 
2005 Ayın Karanlık Yüzü - Yusuf
 2005 Maskeli Beşler İntikam Peşinde - Murat 
2005 Dondurmam Gaymak - Oyuncu Eğitmeni 
2004 Hababam Sınıfı Merhaba - Matkap Emre
2004 Hayalet - Sonat 
2003 Sır Çocukları - Reşo 
2003 Canım Kocacım - Can Berke
2001 Eldorado Yolu - Seslendirme 
1999 Yılan Hikayesi - Memoli 
1999 Kayıkçı - Kayıkçı
1996 Kara Melek - Hakan 
1995-1997 A Takımı
Previous
Next Post »