Biyografi Ara

Mesut Yar Kimdir? Biyografisi

 

Mesut Yar
Mesut Yar, 17 Nisan 1966 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede Müzecilik ihtisası yaptı.

Mesut Yar, 1985 yılında gazetecilik mesleğine stajyer muhabir olarak başladı. Sırasıyla Hürriyet, Sabah, Posta gibi gazetelerde muhabirlik, editörlük ve köşe yazarlığı yaptı.

1994 yılında kurucuları arasında olduğu Kanal E'de ülkenin ilk ihtisas talk show'unu (By Night) yapan Mesut Yar, bundan sonraki kariyerine televizyon öznesinde devam etti. Show TV, Number One TV, HBB TV, Kanal 6, Star TV, Cine 5, atv gibi ulusal kanallarda yapımcılık, sunuculuk ve anchormanlik görevlerinde bulundu. Sabah-Atv Grubuna bağlı Kanal 1, Atv Avrupa, Türkçe Tv gibi kanallarda genel müdürlük yapan Mesut Yar, mesleğine paralel olarak edebiyatla da ilgilendi.

Çeşitli hikâye, şiir, ve roportaj kitapları yayınlanan Yar'ın halen Posta Gazetesinde izleme kritiği yaptığı Televizyon Hastası isimli bir köşesi bulunmaktadır.

Mesut Yar, Hafta içi her akşam CNN TÜRK'de Burada Laf Çok programını sunmaktadır.
Mesut Yar Kimdir? Biyografisi Mesut Yar Kimdir? Biyografisi Biyografistan Mesut Yar , 17 Nisan 1966 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi bölümünü bitirdi. Aynı ... 4.5 5

Hiç yorum yok: