Mete Horozoğlu Kimdir? Biyografisi

Mete Horozoğlu
Mete Horozoğlu, 11 Ekim 1975 yılında Ankara'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Ankara'da okudu. 2001 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 2001-2003 yılları arasında Tiyatro Anadolu'da oyuncu olarak çalıştı. 2002 yılında İstanbul'a yerleşti. 

2000-2004 yılları arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu'da 2004-2005 yılları arasında Çığır Sahnesi Oyuncuları'da 2005-2006 ve 2006-2007 dönemlerinde ise Semaver Kumpanya olmak üzere Tiyatrolar da çalıştı.

İlk olarak 2003 yılında Kampüsistan adlı dizide Erdem rolü ile ekran karşısına çıkan Mete Horozoğlu, birçok dizi ve sinema filminde yer aldı. Özellikle, Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde ki Soner rolü ile tanınmaktadır.

Mete Horozoğlu, 2013 yılında Aslı Enver, Kaan Taşaner ve Dolunay Soysert ile başrollerini paylaştığı Kayıp dizisinde Mehmet Kantarcı karakterini canlandırdı.

Daha önce 1999-2004 yılları arsında yayınlanmış fenomen dizi Ayrılsak da Beraberiz'in 2015 yılında farklı bir versiyonunda Algı Eke ile başrolü paylaştı. Ancak dizi eski yıllarda ki performansına ulaşamayınca yayından kaldırıldı.

Filmografisi

2015 Tehlikeyle Flört
2015 Muhteşem Yüzyıl : Kösem - Zülfikar Ağa
2015 Ayrılsak da Beraber - Teoman
2013 Kayıp - Mehmet Kantarcı
2013 Bebek İşi - Doktor
2012 Taş Mektep
2012 Hititya: Madalyonun Sırrı
2012 Açlığa Doymak - Eyüp
2011 Kurtuluş Son Durak - Nejat
2010-2013 Öyle Bir Geçer Zaman ki - Soner
2010 Vay Arkadaş - Dildo
2010 Kavşak - Tamer
2010 Bitmeyen Şarkı
2009 Nefes: Vatan Sağolsun - Mete Yüzbaşı
2009 Hesaplaşma - Ozan
2008 The Wackness - Seslendirme
2008 Kalpsiz Adam - Bülent
2007 Eksik Etek
2006 Arthur ile Minimoylar - Seslendirme
2005 Yedi Günah, Yedi Tepe, Bir Metropol
2005 Yanık Koza - Semih
2005 Yalancı Karım - Faruk
2005 Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? - Memur Çığırtkan
2005 Dolunay - Ünal
2004 Şeytan Ayrıntıda Gizlidir- Dr. Mümtaz
2004 Taşı Sıksam Suyunu Çıkarırım
2004 Kalp Gözü
2003 Kampüsistan - Erdem


Previous
Next Post »