Biyografi Ara

Mustafa Alabora Kimdir? Biyografisi

 

Musrafa Alabora
Mustafa Alabora, 16 Mart 1946 yılında İstanbul'un Şişli ilçesinde doğdu. Sabahattin Alabora ve Nur Hayat Fatma Pınar'ın oğludur. Talat Paşa Ortaokulu'nu bitirdikten sonra, İstanbul Belediye Konservatuarı'ndan mezun olmuştur. 1968-1969 yılları arasında Halk Oyuncuları'nda oynadıktan sonra, Vasıf Öngören, Halil Ergün ve Erdoğan Akduman ile Ankara Birliği Sahnesi'ni kurdu.

Mustafa Alabora, 1972 yılında siyasi tutuklu olarak 2,5 yıl cezaevinde kaldı. Kent Oyuncuları, İstanbul Şehir Tiyatrosu, Haldun Dormen Tiyatrosu gibi tiyatrolarda pek çok rolde oynadı. TV'de pek çok seslendirme yaptı. Uzun yıllar MSM - Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı ve tiyatro bölüm başkanlığını sürdürdü.

Ayrıca, 1960'lı yıllardan bu yana dizi ve sinema oyunculuğu da yapan Mustafa Alabora; Sahtekar, Gülçiçek, Kurtuluş, Kara Melek, Yanık Koza gibi birçok yapımda rol aldı.

Mustafa Alabora, oyuncu Memet Ali Alabora'nın babası ve Derya Alabora ise kuzendir. Ünlü Türk bestekarı Selahattin Pınar, dayısıdır.

Son olarak, 2012 yılında Osman Sınav'ın yönettiği, Uzun Hikaye adlı filmde Kamil Zeki Bey karakterini canlandırdı.
Mustafa Alabora Kimdir? Biyografisi Mustafa Alabora Kimdir? Biyografisi Biyografistan Mustafa Alabora Hayatı, Mustafa Alabora Biyografi, Mustafa Alabora Nereli ve Kaç Yaşında Mustafa Alabora , 16 Mart 1946 yılında İstanbul'un Şişli ilçesinde doğdu. Sabahattin Alabora ve Nur Hayat Fatma Pınar'ın oğludur. ... 4.5 5

Hiç yorum yok: