Nihat İleri Kimdir? Biyografisi

Nihat İleri
Nihat İleri, 1955 yılında Samsun'da doğdu. 1977 yılında Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü bitiren sanatçı, aynı yıl, Ankara Devlet Tiyatrosu'na girdi. 2 yıl sonra, yeni kurulan İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun ilk oyuncularından biri oldu. 1993-1998 yılları arasında Almanya'da Theater an der Ruhr'da çeşitli uzun süreli çalışmalar yaptı.

2006-2007 döneminde Levent Öktem, Laçin Ceylan ile birlikte Bi Tiyatro'yu kuran Nihat İleri, 1987 yılından bu yana birçok sinema, televizyon ve seslendirme çalışmaları da yapmaktadır. Ayrıca İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda görevine devam etmektedir.

2014 yılında Özcan Alper'in yönettiği tarihi bir dram filmi Rüzgar'ın Hatıraları'nda Onur Saylak, Tuba Büyüküstün, Murat Daltaban ve Mustafa Uğurlu ile birlikte rol aldı.

Filmografisi

2015 Rüzgarın Hatıraları - Fehim Bey
2011 Nolya - Kısa Film
2011 Behzat Ç. - Mezarcı Satılmış
2009 Yüreğine Sor - Yunus
2009 Kampüste Çığlak Ayakar
2009 Ada: Zömbilerin Günlüğü
2007 Oyunlarla Yaşayanlar
2007 Mavi Gözlü Dev
2007 Eksik Etek
2007 Binbir Gece - Semih Özşener
2005 Körfez Ateşi
2005 Cenneti Beklerken - Şehzade Danyal
2004 Büyü - Profesör
2003 Çınaraltı - Nihat
2003 Bir İstanbul Masalı - Tuğrul Hoca
2002 Havada Bulut - Sait Faik Abasıyanık
2001 Yeraltında Dünya Var - Davut Ağa
2001 Yeditepe İstanbul - Nevzat
2001 Maruf
2000 Borsa
1996 Kurtuluş
1989 Küçük Balıklar Üzerine Bir Masal - Sinan
1989 Ayaşlı ve Kiracıları
1987 Yarın Artık Bugündür
1987 Yaprak Dökümü - Nazmi
Previous
Next Post »